Przemo75 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Witam Nurtuje mnie pewne pytanie, a mianowicie: czy można zmienić FSB mobo z 266 MHz na większe mając pamięci PC2100 (266 MHz)? Czy i na ile jest to niebezpieczne dla pamięci. Pragnę również zazanczyć, że próbowałem podkręcać swojego procka A XP 1800+ z 266 MHz na 333 MHz i przy tych ustawieniach komp się nie wywalał. Ale przypomniałem sobie, że moje pamięci to tylko PC2100, więc postanowiłem go odkręcić. Reasumując Czy bezpieczne jest podkręcanie magistrali powyżej obsługiwanej (?) przez pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuBu Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 dlaczego nie :> na tym poleda O/C by wyciagac wiecej niz dała fabryka nominalnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 moje 266 lataly na 350 (175) :-] sprawdzaj po troszeczku a znajdziesz granice stabilności Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo75 Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 Chodzi tylko o to czy pamięci mi "w kosmos nie wystrzelą" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 na ram jest czesto najwiecej gwarancji i zwykle nie robia problemow przy wymianie. wiec jak amsz gware to sie nie obawiaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No a o ile sie nie myle, to zawsze jeszcze jest mozliwosc ustawienia pamieci asynchronicznie do magistrali FSB. No wiec wtedy pamieci beda chodzily na standardowych ustawieniach. No, ale jesli sie jednak myle, to mnie poprawcie. Nie jestem jeszcze zbyt biegly w temacie OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoszon Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 No a o ile sie nie myle, to zawsze jeszcze jest mozliwosc ustawienia pamieci asynchronicznie do magistrali FSB. No wiec wtedy pamieci beda chodzily na standardowych ustawieniach. No, ale jesli sie jednak myle, to mnie poprawcie. Nie jestem jeszcze zbyt biegly w temacie OC.Można ustawic asynchronicznie , ale przy pracy synchronicznej uzyskujemy większą wydajność komputera :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Zgadza sie :) Ale napisalem to w celu poinformowania Przemo75 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...