Skocz do zawartości
lewy

Jak ukryć progsy?

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa jest taka: chce ukryć program żeby sie nie pokazywał ani na pasku zadań ani w trayu . Programik uruchamia się przy starcie kompa, i domyślnie włącza sie w trayu. Jak go ukryć żeby niebyło go tam widać???

Sys. to XP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz spróbować tak:

:arrow: wciskasz START :arrow: URUCHOM :arrow: wpisujesz: msconfig :arrow: przechodzisz na zakładkę Uruchamianie i tam masz wszystkie programy jakie uruchamiają się ze startem Windowsa. Możesz odznaczyć ten, który Ci nie pasuje.

Pewnie jest jakaś inna metoda, ale ta jest wymyślona tak na szybko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh nie zrozumiałeś mnie... . Mi chodziło oto żeby program sobie gdzieś tam działał w tle, ale żeby niebyło go widać ani na pasku zadań , ani w trayu . Jeżeli zrobie tak jak radzisz, to ten progs w ogóle sie nie włączy. Chyba że sie myle...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehhh... sam bym na to nie wpadł... . Ale mimo wszystko nie oto mi cały czas chodzi . chodzi mi oto żeby tego progsa w ogóle w trayu nie było . Tak jak czasami z diallerami (czy coś takiego) , że w menedżerze zadań widać że jest uruchomiony, ale ani na pasku zadań, ani w trayu tego niema . Zdawało mi sie że kiedyś na tweak coś takiego widziałem . Niemoge tego tematu nigdzie znaleźść więc dlatego pytam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi