Maro123 Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 Mam płytę Soltek SL-85DR3-CL (pod celka), właśnie flashowałem bios i nie pisałbym tego gdyby wszystko dobrze poszło. Na stronie producenta znalazłem tylko bios do SL-85DR2-CL i SL-85DR2-DCL (ten sam dla obydwu), za diabła nie mogłem znaleźć do mojej, więc doszedłem do wniosku, że się walnęli i do mojej też ten bios - co do dwóch płyt wymienionych powyżej - jest OK. Czytałem specyfikację, rzuciłem okiem na płytkę, wyglądała identycznie (takie krótkie objaśnienie dlaczego jestem debilem, przy okazji wiadomo od razu ło co chodzi, heh). Oczywiście po flashowaniu biosu i restarcie mam czarny ekran. Wiatrak dmucha, dioda do cd się świeci i – wiadomo – nic. Mógłby ktoś doradzić co popróbować w takiej sytuacji? Oryginalny bios już zaciągnąłem przed chwilą w końcu z roboty. Bios jest na Amibiosie w wersji, obym się nie mylił, 3.1 chyba. Nie wiem, jest jakaś opcja przełączenie biosu w tryb awaryjny, defaultowy, załadowania czarodziejsko jakichś ustawień fabrycznych, no sami rozumiecie – jakakolwiek szansa zadziałania sensownego żeby coś ruszyło? Jak drgnie to już jakoś mam nadzieję sobie poradzę. Kiedyś uszkodził mi się bios w Asrocu – tam wrzucałem dobry bios, po prostu nie nagrał się nieszczęśliwie jak trzeba. No i po x (x dążyło tu do nieskończoności, kilkaset razy restart poszedł na spokojnie) próbach startu z dyskietki i flashowaniu kiedy to wywalał się na początku już flashowania często w końcu wszystko poszło. Jeśli nie ma takiej opcji przełączenia to może jest jakiś toolkit ratujący bios czy cokolwiek? Noo, ogólnie chodzi o to co pokombinować, jak etc. Opcja oddawania tego do serwisu żeby zrobili to w ramach gwarancji (udawanie kretyna, choć w sumie po tym dokonaniu to już nie ma co udawaćJ) wchodzi w grę? Ma sens? Jeśli jestem skazany na serwis (odpłatnie) to może ktoś zna namiary na dobry taki serwis w wawie, raczej okolice centrum i orientuje się ile to by kosztowało? Dzięki wielkie z góry za rady. Mam nadzieję, że jakiś doobry ludź pomoże. Dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 14 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2004 http://www.technik.swiebodzin.pl/edukacja/...ios/recover.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 oddaj do servisu,miałem przypadek tylko ze z grafiką po wgraniu złego biosu do fx 5700 zaniosłem do naprawy po 3 dniach oddali i wzieli 20 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maro123 Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 oddaj do servisu,miałem przypadek tylko ze z grafiką po wgraniu złego biosu do fx 5700 zaniosłem do naprawy po 3 dniach oddali i wzieli 20 zł.Hmm, no to rzeczywiście tanio. Przygotowywałem się raczej na 100+ i dlatego miałem zamiar sam coś pokombinować. Ten serwis nie jest przypadkiem gdzieś w wawie? Jeśli tak mógłbyś podać namiary? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
latarnikmz Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 Poszukaj na Allegro, znajdziesz serwis blisko siebie (tylko skąd jesteś?). Widziałem ogłoszenia, np firma z Zabrza robiła to od ręki za 14 zł. Szukaj ofert Programator Eprom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mw Opublikowano 16 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2004 dokładnie na gełdzie w-wa kupowałem i tam oddałem problem polegał ze kart ma dwa biosy taki nowy wynalazek na fx 5700 a ja wsadziłem jeden i jusz nie ruszyła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziuraWy71 Opublikowano 21 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2004 hmm mam podobny problem jak autor topicu. Padlo zasilanie gdy flashowalem BIOS. Teraz przeczytalem(ktos wyzej podal link w jednym z postow). Uniflashem, niby wgralo zawartosc pliku do kosci, ale pojawil sie jakis napis na czerwono ze cos tam falied. Nie rozumiem.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...