Skocz do zawartości
bLaSterD

Wnioski... czas do wtorQ!!

Rekomendowane odpowiedzi

Po długotrwałej obserwacji forum... zadaniu duuuzej ilości pytań wytypowałem sobie cosik takiego:

Abit kx7-333 - 470zł

AthlonXP 2000 - 512zł

DDR333 Samsung - 306zł

=================

1288 czyli 1300zł

Drugi typ to tyle ze zamiast abita to ECS'a k7s6a zamiast AXP 2000 to 1600 i za reszte + kasa którą dostane za aktualną grafike zmieniłbym grafike... Jestem otwarty na wszystki propozycje... CO DO OPCJI SZUKAJ NIE MA NIGDZIE ZAWARTYCH INFORMACJI POD TYM KĄTEM WIEC Z GÓRY PROSZE O NIENABIJANIE SOBIE ILOSCI POSTÓW TEXTEM: UZYJ OPCJI SZUKAJ!!! Aha jeszcze jedno... czy niedałobysie obniżyc kosztów np o 300zł małym spadkiem wydajności (jakości komponentów)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym zrobił tak: Zamiast AXP 2000+ qpiłbym 1700+, po wykręceniu i tak nie zauważyłbyś doożej roożnicy w wydajności, a oszczędzisz sporo. Kaske bym odłożył i poczekał aż Radeon 9500 i NV30 wejdą. Wtedy ceny niższych modeli na pewno spadną i upolujesz sobie jakiegoś GF4200 lub cosik takiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale trzeba wziąć pod uwage to ze AXP2000 tez wykręce... a jak z płytą?

A płyta to np K7VTA3 3.1 na KT333. U mnie działa do FSB 150 bez problemów (wyżej nie sprawdzałem), jedna z najszybszych płyt pod AMD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jakiego bys najbardziej polecał Athlonka? i czy jest sens brac abita który jest duuuuuuuzo droższy od ECS'a...? A moze ecs'a na Via a moe sis?

Poczytaj sobie w sieci recenzje tego ECSa - jest tak samo wydajny jak ścisła czołówka. Nie czytałem recenzji gdzie wypadłby słąbo pod względem wydajności. Owszem płyta nie ma możliwości zmiany mnożnika (ale to można zrobić na procku), nie ma możliwości zwiększenia napięcia (ale to też można zrobić na samym procku), ma dostępne FSB tylko 140 150 i 166MHz, ale na 150 jak już pisałem u mnie chodzi b. stabilnie (a mordowałem ją już wszystkim od dwóch dni), co do Athlona - polecam modele do 1800+ - szkoda kasy na wyższe modele.za to co Ci zostanie kup grafikę. Jak póścisz tego 1800+ na FSB 150, to myślę, że wydajność będzie więcej niż satysfakcjonująca. Być możę potrzeba będzie dodać wiatraczek do chłodzenia chipsetu (ja tak mam - temp chipsetu nie przekracza 29 stopni).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ecs ? co wyscie powariowali ? to chyba najgorsza firma robiaca mobo...

nie wiem jak zasobnosc twojego portfela ale na wiele plyt ktore posiadalem pod xp najlepszym wyborem stal sie epox ten co teraz mam... do krecenia idealny...

aporpos ecs... na sklep to nam wraca co 2 sztuka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w tym ecs na kt333 mozna zmieniac FSB co 1mhz? jak nie to jak? Jakie ona ma bajery? bo narazie to czytam ze nie moze konkórować z Abitami na kt333 i epoxami itp :(

Wykresy wydajności chyba nie wymagają tłumaczenia. W Polsce praktycznie nie ma profesjonalnych serwisów gdzi byłąby recka tej płyty . Pisałem już, że ma FSB 140, 150 i 166MHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]ecs ? co wyscie powariowali ? to chyba najgorsza firma robiaca mobo...

nie wiem jak zasobnosc twojego portfela ale na wiele plyt ktore posiadalem pod xp najlepszym wyborem stal sie epox ten co teraz mam... do krecenia idealny...  

Co to za sztuka kręcić na Epoxie prawdziwy overclocker ECSa się nie boi ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]ecs ? co wyscie powariowali ? to chyba najgorsza firma robiaca mobo...

Brat ma sklep i ani jeden ECS na KT333 nie wrócił, a sprzedał już około 20 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...