bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Po długotrwałej obserwacji forum... zadaniu duuuzej ilości pytań wytypowałem sobie cosik takiego: Abit kx7-333 - 470zł AthlonXP 2000 - 512zł DDR333 Samsung - 306zł ================= 1288 czyli 1300zł Drugi typ to tyle ze zamiast abita to ECS'a k7s6a zamiast AXP 2000 to 1600 i za reszte + kasa którą dostane za aktualną grafike zmieniłbym grafike... Jestem otwarty na wszystki propozycje... CO DO OPCJI SZUKAJ NIE MA NIGDZIE ZAWARTYCH INFORMACJI POD TYM KĄTEM WIEC Z GÓRY PROSZE O NIENABIJANIE SOBIE ILOSCI POSTÓW TEXTEM: UZYJ OPCJI SZUKAJ!!! Aha jeszcze jedno... czy niedałobysie obniżyc kosztów np o 300zł małym spadkiem wydajności (jakości komponentów)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JuLeK Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ja bym zrobił tak: Zamiast AXP 2000+ qpiłbym 1700+, po wykręceniu i tak nie zauważyłbyś doożej roożnicy w wydajności, a oszczędzisz sporo. Kaske bym odłożył i poczekał aż Radeon 9500 i NV30 wejdą. Wtedy ceny niższych modeli na pewno spadną i upolujesz sobie jakiegoś GF4200 lub cosik takiego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ale trzeba wziąć pod uwage to ze AXP2000 tez wykręce... a jak z płytą? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ale trzeba wziąć pod uwage to ze AXP2000 tez wykręce... a jak z płytą?A płyta to np K7VTA3 3.1 na KT333. U mnie działa do FSB 150 bez problemów (wyżej nie sprawdzałem), jedna z najszybszych płyt pod AMD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ale to jest ECS...?!!?? nie ma duzych róznic wydajnosci pomiedzy tym a abitem? I jak sie to kręci??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ale trzeba wziąć pod uwage to ze AXP2000 tez wykręce... a jak z płytą?Tego AXP2000 za bardzo nie @ ! Płyte to bym wziął MSI KT3ULTRA2 z USB2.0 albo ABITA KX333 ewentualnie tego ECS'a ! :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 To jakiego bys najbardziej polecał Athlonka? i czy jest sens brac abita który jest duuuuuuuzo droższy od ECS'a...? A moze ecs'a na Via a moe sis? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ale trzeba wziąć pod uwage to ze AXP2000 tez wykręce... a jak z płytą? Tyle, że 2000+ dużo słabiej się krecą niż np. 1700+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 To jakiego bys najbardziej polecał Athlonka? i czy jest sens brac abita który jest duuuuuuuzo droższy od ECS'a...? A moze ecs'a na Via a moe sis?Ja bym Ci polecał brać AXP 1600 lub 1700 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Dobra to puki co pewny jestem co do DDR'ów - 305zł (samsung) i do CPU AXP1700+ - 345zł... TO TERAZ JESZCZE MOBO :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 To jakiego bys najbardziej polecał Athlonka? i czy jest sens brac abita który jest duuuuuuuzo droższy od ECS'a...? A moze ecs'a na Via a moe sis? Poczytaj sobie w sieci recenzje tego ECSa - jest tak samo wydajny jak ścisła czołówka. Nie czytałem recenzji gdzie wypadłby słąbo pod względem wydajności. Owszem płyta nie ma możliwości zmiany mnożnika (ale to można zrobić na procku), nie ma możliwości zwiększenia napięcia (ale to też można zrobić na samym procku), ma dostępne FSB tylko 140 150 i 166MHz, ale na 150 jak już pisałem u mnie chodzi b. stabilnie (a mordowałem ją już wszystkim od dwóch dni), co do Athlona - polecam modele do 1800+ - szkoda kasy na wyższe modele.za to co Ci zostanie kup grafikę. Jak póścisz tego 1800+ na FSB 150, to myślę, że wydajność będzie więcej niż satysfakcjonująca. Być możę potrzeba będzie dodać wiatraczek do chłodzenia chipsetu (ja tak mam - temp chipsetu nie przekracza 29 stopni). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ale ty masz jakiego ECS'a tego na VIA? Napewno ten na sisie nie jest lepszy? moze K7VMML? Jakie on wogole ma parametry? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Pytanko: Masz zamiar odblokować mnożnik w Twoim przyszłym AXP ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Ale ty masz jakiego ECS'a tego na VIA? Napewno ten na sisie nie jest lepszy? moze K7VMML? Jakie on wogole ma parametry?Ja cały czas piszę K7VTA3 3.1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Z mnożnikiem to sie pobawie tak za 5-6 miesięcy... Jak bede miał urodziny i kase na ewentualny zakum nowego procka ;) a ECS nie ma mozliwości zmiany tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Z mnożnikiem to sie pobawie tak za 5-6 miesięcy... Jak bede miał urodziny i kase na ewentualny zakum nowego procka ;) a ECS nie ma mozliwości zmiany tak?K7S6A (na SIS) ma K7VTA3 3.1 nie ma (na KT333) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a która jest wydajniejsza kt czy sis Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a która jest wydajniejsza kt czy sisKT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a jeszcze coś takiego: SHUTTLE DOT-AK35GT2 KT333/DDR/6-CH/U133? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Jak nie chcesz kręcić proca przez zmiane mnożnika to bierz tego ECS'a na KT333, czyli ECS K7VTA3 ver3 ! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 a jeszcze coś takiego: SHUTTLE DOT-AK35GT2 KT333/DDR/6-CH/U133?Nie wiem zbyt dużo o niej....... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Zarzućcie mi linki do testów tego ECS'a :) na kt333 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 Zarzućcie mi linki do testów tego ECS'a :) na kt333 wpisz w googla K7VTA3 KT333 review i będziesz miał linków od cholery Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 łeeee! a ja kce pl jakies tez :D bo niby englisha to ja znam (od 9 lat) ale pl tez znam od prawie 17 wiec poprosze też PL'a jak ktos zna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bLaSterD Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A w tym ecs na kt333 mozna zmieniac FSB co 1mhz? jak nie to jak? Jakie ona ma bajery? bo narazie to czytam ze nie moze konkórować z Abitami na kt333 i epoxami itp :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 ecs ? co wyscie powariowali ? to chyba najgorsza firma robiaca mobo... nie wiem jak zasobnosc twojego portfela ale na wiele plyt ktore posiadalem pod xp najlepszym wyborem stal sie epox ten co teraz mam... do krecenia idealny... aporpos ecs... na sklep to nam wraca co 2 sztuka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A w tym ecs na kt333 mozna zmieniac FSB co 1mhz? jak nie to jak? Jakie ona ma bajery? bo narazie to czytam ze nie moze konkórować z Abitami na kt333 i epoxami itp :( Wykresy wydajności chyba nie wymagają tłumaczenia. W Polsce praktycznie nie ma profesjonalnych serwisów gdzi byłąby recka tej płyty . Pisałem już, że ma FSB 140, 150 i 166MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 A w tym ecs na kt333 mozna zmieniac FSB co 1mhz? jak nie to jak? Jakie ona ma bajery? bo narazie to czytam ze nie moze konkórować z Abitami na kt333 i epoxami itp :(Możesz FSB ustawić 133, 140, 150 lub 166 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 "]ecs ? co wyscie powariowali ? to chyba najgorsza firma robiaca mobo... nie wiem jak zasobnosc twojego portfela ale na wiele plyt ktore posiadalem pod xp najlepszym wyborem stal sie epox ten co teraz mam... do krecenia idealny... aporpos ecs... na sklep to nam wraca co 2 sztuka Co to za sztuka kręcić na Epoxie prawdziwy overclocker ECSa się nie boi ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2002 "]ecs ? co wyscie powariowali ? to chyba najgorsza firma robiaca mobo... nie wiem jak zasobnosc twojego portfela ale na wiele plyt ktore posiadalem pod xp najlepszym wyborem stal sie epox ten co teraz mam... do krecenia idealny... aporpos ecs... na sklep to nam wraca co 2 sztuka Brat ma sklep i ani jeden ECS na KT333 nie wrócił, a sprzedał już około 20 ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...