Skocz do zawartości
gib

gib tower - modyfikacji ciag dalszy

Rekomendowane odpowiedzi

Od poprzendiej wersji moda troszke sie zmieniło :

-osłonki na kable zrobione z oplotki od liny

-zamaskowanie nagrywareczki

-no i wstawienie 3-pozycyjnego przelacznika do wicherka 120mm (1 = 5v,2 = off ,3 = 12v)-narazie to jest prowizorka i z czasem zmienie przlaczanik,jak i dodam zapewne pare innych rzeczy m.in : wlacznik do katod na froncie i 2 regulatory obr. do wiatrakow na karcie.

Zdjecia raczej slabej jakosci,ale mało ważą :P

boczek i bebeszki :

Dołączona grafika

zblizenie na srodek :

Dołączona grafika

front :

Dołączona grafika

front (bok) :

Dołączona grafika

brzydkie ujecie przy zgaszonym swietle :

Dołączona grafika

katody + bebchy :

Dołączona grafika

prace nadal trwaja i ciagle mysle co ulepszyc/zmienic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale moim zdaniem otwarta klapka od chiefa jest nieestetyczna i ja u siebie wolę ją zamkniętą niż otawrtą z "zaślepionym" napędem. A jak zamknięta to po co "zaślepiać". :wink: Takie upodabnianie moim zdaniem powinno być jedynie w obudowach bez klapki. Fajnie to wygląda, ale klapka (zwłasza jej wewnętrzna część) psuje efekt. I jeszcze jedno - można usunąć koszyczki na hdd i fdd bo sterczą tylko i widać je w oknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale moim zdaniem otwarta klapka od chiefa jest nieestetyczna i ja u siebie wolę ją zamkniętą niż otawrtą z "zaślepionym" napędem. A jak zamknięta to po co "zaślepiać". :wink: Takie upodabnianie moim zdaniem powinno być jedynie w obudowach bez klapki. Fajnie to wygląda, ale klapka (zwłasza jej wewnętrzna część) psuje efekt. I jeszcze jedno - można usunąć koszyczki na hdd i fdd bo sterczą tylko i widać je w oknie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No całkiem ok, ale te zaślepki zeby napedow nie bylo widać to troche poroniony pomysł w cifteku z dwóch powodów

1) Wspomniana już klapka która wg. mnie jest bardzo fajna.

2) IMO ciftek beznadziejnie wygląda jak ma same zaślepki.

Jest to tylko moje zdanie i nie chciałem nikogo urazić !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No całkiem ok, ale te zaślepki zeby napedow nie bylo widać to troche poroniony pomysł w cifteku z dwóch powodów

2) IMO ciftek beznadziejnie wygląda jak ma same zaślepki.

Jest to tylko moje zdanie i nie chciałem nikogo urazić !No całkiem ok, ale te zaślepki zeby napedow nie bylo widać to troche poroniony pomysł w cifteku z dwóch powodów

2) IMO ciftek beznadziejnie wygląda jak ma same (w sensie bez niczego) zaślepki.

Jest to tylko moje zdanie i nie chciałem nikogo urazić !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klapka jest otwarta bo czesto korzystam z cd,ale macie tez racje co do tej zaslepki na cd w sumie moze i ona nie potrzebna ale jest jakas zmiania ;].Co do tych mocowan na hdd tak wlasnie nad tym myslem i chyba tak tez zrobie i je urwe.Prosze o jeszcze jakeis ew. sugestie bede wiedzial w ktora strone mam isc ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

daj wiecej fotek dziennych zeby bylo widac jakosc i estetycznosc wykonania :) :twisted:

1) zamykana klapka ladnie zrobiona ale jesli juz to robiles to dlaczego nie zmodowales regulatora obrotow od V12+ :roll:

2) IMO okragle okno jakos nie pasuje mi do chiefteca :?

3) widac tam jaka kratke nad oknem co to :?: :?

odnosnie otwieranego panelu chiefteca nawet gdyby byl wiekszosc czasu zamkniety to kiedys trzeba go otworzyc a wtedy IMO razaco wygladal by np bialy naped cd w grafitowej budzie ja u siebie rozwiazalem to w ten sposob

Dołączona grafika

BTW dioda troche mi pojechala po "oczach" ale juz mi sie nie chcialo robic nowej foty ;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ta regulcja od v12 (teraz podlaczony jest pod to street fighter na 2 stronie grafiki ,a na rdzeniu grafiki radiator z volcano12 i arctic na nim),jest teraz praktycznie nie uzywana i niedulgo ten regulator zdemontuje bo bede robil na froncie 3 wylaczniki - 1 x 2 stopniowy (0-1) do katod,2 x 3 stopniowy do - 120mm na topie (1=5v,2=off,3=12v) i do w/w street fightera na pleckach grafiki (1=5v,2=off,3=12v).

ta kratka to pozsostałosc po tych 2 kratkach co sa na drzwiczkach (wiem wiem ze zle to wyglada ale inaczej nie udalo mi sie wykombinowac z wycinaniem :( )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś spłodziłem cuś takiego :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nic specjalnego,ale pewnien komfort jest.

Patrzac od lewej wlacznik 0-1 odpowiadajacy za katody,dalej pusty otwor ( rowzniez bedzie wlacznik 0-1 odpowiadajacy za arcitica na radaitorze na grafice,0=1000obr,1=2500obr),dalej wlacznik 0-1-2 wykorzystany do 120,i nasteopnie tak jak poprzednik 0-1-2 do street fightera na pleckach grafiki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś spłodziłem cuś takiego :

Nic specjalnego,ale pewnien komfort jest.

Patrzac od lewej wlacznik 0-1 odpowiadajacy za katody,dalej pusty otwor ( rowzniez bedzie wlacznik 0-1 odpowiadajacy za arcitica na radaitorze na grafice,0=1000obr,1=2500obr),dalej wlacznik 0-1-2 wykorzystany do 120,i nasteopnie tak jak poprzednik 0-1-2 do street fightera na pleckach grafiki.

IMO powinienes dorzucic diody sygnalizujace wlaczenie/wylaczenie przelacznika byloby pelniej w tej zaslepce teraz moze i praktyczna ale wyglad niestety mizerny :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a no wlasnie jak chcialbym zrobic naklejki to musze kupowac papier przylepny do drukowania i wtedy drukuje co chce tak ?i gdzie moge taki paier dostac ? media markt np ?

papier w papierniczym/drukarni w MM mozesz polookac wszedzie gdzie sadzisz ze cos takiego moze byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi