Skocz do zawartości
snc

3dmark2001 build330 - slaby wynik

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka. No rzeczywiscie malo masz. Ja na tym co ponizej bez krecenia karty mam 9700, a proc tylko na 140FSB idzie. Przypuszczam ze mozesz miec slabe timingi pamiatek ustawione w biosie bo te ustawienia akurat bardzo duzo daja. Jakie pamiatki masz 266 czy 333?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Siemka. No rzeczywiscie malo masz. Ja na tym co ponizej bez krecenia karty mam 9700, a proc tylko na 140FSB idzie. Przypuszczam ze mozesz miec slabe timingi pamiatek ustawione w biosie bo te ustawienia akurat bardzo duzo daja. Jakie pamiatki masz 266 czy 333?

A co może byc u mnie przyczyną tak niskich wyników :7050 3DMarków. Pamięci @ cl2.5, stery dołączone do karty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To pytanie zawialo sarkazmem :? i postawilo mnie w pozycji jasnowidza - tak nie jest. Pamieci ustaw od gory:

Dram clock - 166

2,5

4 bank

2T

6T

4

2 level

1T Comand

A oprocz sparwdz czy masz agp x4 ustawione, zainstaluj:via 4in1 (jak nie masz) nowe dentki do geforce-a i w opcjach karty sprawdz czasem czy nie masz wlaczonego AA i Anizo.

Te ostatnie to tak na wszelki wypadek :D

Pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Grzechu czemu proc tylko 141 wytrzymuje ?? ja ci powiem ze mam jakies NO NAME pamiatki 266 i procka moge puscic na 156 max tyle ze winda mi szaleje explorer i te sprawy :P ale stabilnosc mam przy 152 tyle ze moje chlodzenie niewytrzymuje :((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzisz w konfigu mam pamieci PQI i one sa przyczyna tak niskiego FSB. Na 141 jeszcze chodzi ale czasem jakies errory sie pokazuja wiec mam ustawione na 140, a w dodatku nic nie daje obnizanie timingow i podnoszenie napiecia :( Naszczescie czekam na oryginalne samsungi 333 :twisted: , a jak nie dostane samsungow to wezne kingstona i wtedy bede krecil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzisz w konfigu mam pamieci PQI i one sa przyczyna tak niskiego FSB. Na 141 jeszcze chodzi ale czasem jakies errory sie pokazuja wiec mam ustawione na 140, a w dodatku nic nie daje obnizanie timingow i  podnoszenie napiecia :( Naszczescie czekam na oryginalne samsungi 333 :twisted: , a jak nie dostane samsungow to wezne kingstona i wtedy bede krecil.

No to ja mam chyba fart z moimi pamietkami bo jak widac chodza b.ladnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu trafilem na jakas zasrana serie :evil: Troche ci zazdroszcze :lol: 

Tez chcialbym sobie w koncu proca krecic a nie tylko karte.

Ja musze wkoncu kupic sobie klej termoprzewodzacy i zaczac krecic mnoznikiem na odblokowanym XP moze cos wtedy wycisne :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprostu trafilem na jakas zasrana serie :evil: Troche ci zazdroszcze :lol: 

Tez chcialbym sobie w koncu proca krecic a nie tylko karte.

Ja musze wkoncu kupic sobie klej termoprzewodzacy i zaczac krecic mnoznikiem na odblokowanym XP moze cos wtedy wycisne :))

Przepraszam za OT ale mam pytanie mam takie cos od kogoś :) są dwie tubki jedna srebrna druga złota (troche smierdzi) podobno jest to klej do łączenia mostków w Atlonach - czy to sie nada do przyklejenia radiatorów do pamieci ??? i czy to się miesza (tak jak w A i B) czy jak.

Uswiadomcie mnie :oops:

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc czlowieku o trudnym nicku :D :D :D

Nie wiem dokladnie co to jest wiec ci nie odpowiem czy tym sie da skleic, a jesli nawet to lepiej z tym uwazac poniewaz jak wspomnailes maja kolory metaliczne i na pierwszy rzut oka (moj rzut) zawieraja jakies metale przypuszczalnie miedz i srebro, a jak wiadomo metale przewodza prad wiec jesli maznolbys tym na kosc pamieci i przez przypadek kapneloby na wyjscia sygnalowe (te male druciki wychodzace z kostki) to przy pierwszym uruchomieniu kompa (a moze i nie) doszlo by do zwarcia i masz raczej napewno po karcie a i z plyta moze cos sie dziac. Wiec lepiej nie probuj. Jeslichcesz czyms przykleic radiatory to kup klej Arctic silver alumina, ktory nie przewodzi pradu (dokladnie nie jestem pewien nazwy) a jesli szkoda ci kasy to uzyj przezroczystego poxiplu :D tylko w malych ilosciach - tak radzil mi jeden znajomy, ktory wie co mowi, ale to juz twoj wybor.

Pozdrowka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...