Panoramix Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 Mam zamiar napisac program, który obsłuży mi poprzez port szeregowy sterownik akwarium (układ który sam zbuduje- będzie badał temp, <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>ł/ wyłączał grzałkę, włączał/wyłączał lampy oświetleniowe, zapisywał częstość ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>nia się grzałki w ciągu doby, dobowe wachania temperatury). Chodzi mi żebym mógł z poziomu windowsa ustawić kiedy lampy mają się włączyć/wyłączyć, kiedy grzałka ma się włączyć/wyłączyć, ma wyświetlać aktualną temp wody w akwarium. Z tych danych twożone będą statystyki graficzne. Tak jak już muwiłem komunikacja odbędzie się za pomocą portu szeregowego, a program powinien odrazu włączać sie przy włączeniu windozy. Sama płytka układu będzie zawierała ATMEL`a 2051 i jakieś układy VHDL oraz pamięci, w których będą przechowywane dane aż do włączenia się kompa i przesłania ich do niego. Teraz pytanie... Czy C++ zrobie to wszystko? Jeśli nie to jakim programem było by prościej, szybciej i skuteczniej? To ma być praca dyplomowa w technikum (to nie wszystko na jej temat ale nie chciałem się rozpisywać) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 15 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2004 #include <slownik.h>#define LANG pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tirador Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Nie kumam wypowiedzi ParanoiKa, więc sam dorzucę 3 grosze. Możesz to zrobić zarówno w Delphi jak i w C++ oraz assemblerze. Zobacz tu: http://helion.pl/ksiazki/rs2322.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 19 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2004 Odpowiedz ParanoiK'a dotyczyja bledow ortograficznych w poscie, takich jak "twożone", "muwiłem" ;) Jezyk, coz, jak napisal porzednik, Assember, Delphi, C, C++, to zalezy juz tylko od ciebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...