Skocz do zawartości
Panoramix

Jakiego języka użyć?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zamiar napisac program, który obsłuży mi poprzez port szeregowy sterownik akwarium (układ który sam zbuduje- będzie badał temp, <span style="color:red;">ORT: <span style="color:red;">ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span></span></span>ł/ wyłączał grzałkę, włączał/wyłączał lampy oświetleniowe, zapisywał częstość ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: włancza</span>nia się grzałki w ciągu doby, dobowe wachania temperatury).

Chodzi mi żebym mógł z poziomu windowsa ustawić kiedy lampy mają się włączyć/wyłączyć, kiedy grzałka ma się włączyć/wyłączyć, ma wyświetlać aktualną temp wody w akwarium. Z tych danych twożone będą statystyki graficzne. Tak jak już muwiłem komunikacja odbędzie się za pomocą portu szeregowego, a program powinien odrazu włączać sie przy włączeniu windozy.

Sama płytka układu będzie zawierała ATMEL`a 2051 i jakieś układy VHDL oraz pamięci, w których będą przechowywane dane aż do włączenia się kompa i przesłania ich do niego.

Teraz pytanie... Czy C++ zrobie to wszystko? Jeśli nie to jakim programem było by prościej, szybciej i skuteczniej?

To ma być praca dyplomowa w technikum (to nie wszystko na jej temat ale nie chciałem się rozpisywać)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi