radzio_ Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 heheh... a czy ja mowilem ze go bede PIŁ ??? :lol: :P tylko bardziej sie oplaca kupic ciekly niz sprezony hel :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 radzio dzieki za chcec pomocy ale niczego nowego mi nie powiedziales powodzenia z helem :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 taaa nie ma sprawy, chociaz i tak malo co zrozumialem z twoich ostatnich 2 postow :P (moze przez to ze w nocy gralem zamiast spac... :roll:) 2. dzieki :P a tak w sumie to nam berkuta gdzies wcielo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 Ciekly hel moze przy 300-400mpa by byl skroplony... Jasiek... jak masz skraplacz ulozony i filter... czy freon splywa caly czas do dolu ? Kaskada, powiedzmy ze w trakcie budowy, informacji nie bedzie dopuki nie skoncze.. moge powiedziec ze mam juz prawie wszystkie materialy, brakuje pare metrow rurki 6mm, 8mm, 10mm i 12mm by mozna bylo konczyc... Calosc stoi jako oddzielne czesci, nie spiesze sie z zlozeniem specjalnie, mam inne rzeczy i obowiazki, szkola i chlodzenie Szymka, do tego w wolnym czasie pracuje nad nowa zabawka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 ...w wolnym czasie pracuje nad nowa zabawkaa jakas podpowiedz??? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2004 zadna ;] NIC zwiazanego z tym co kiedykolwiek robilem, mozna powiedziec ze nowe hobby, ale nie chce mowic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 heehe lepiej nie mów :P ,zresztą i tak by was nie zainteresowało chyba... ,to zabawka jak już ci mówiłem jest głupia :D (ale to tylko moje zdanie!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 hmmm.. czyzby sanki z napedem odrzutowym ??? :lol: :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 zadna ;] NIC zwiazanego z tym co kiedykolwiek robilem, mozna powiedziec ze nowe hobby, ale nie chce mowic Reczna wyrzutnia rakiet dalekiego zasiegu napedzana sprezonym powietrzem z kompresora?? :D :D No powiedz cos tam kryjesz w swoim pokoju?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 no nie moge !! Caly czas freon w moim ukladzie splywa w dol a mimo to do parownika nie doplywa gaz w postaci cieklej :( Przez przypadek nawet rurka idaca ze skraplacza do filtra sie wyrwala i wylatywal skroplony gaz !! Co to moze byc ?? Czy kapilara tez musi isc w dol ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 a moze filtr stawia za duze opory??? skoro mowisz, ze przed filtrom jest ciekly freon a za filtrem gazowy to moze to wina filtra??? a jaka masz wewnetrzna srednice kapilary??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 14 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2004 OK juz wszystko dziala :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio_ Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 azaz to skoro dziala to moze jakies testy??? :D podaj jakie temperatury osiagasz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 musze jeszcze pojechac po r134 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 azaz sprawdz wszystko 10 razy zanim zalozysz na proca, mi przedwczoraj niby wszystko dzialalo, tylko jeden miniaturowy przeciek byl a jak na proca zalozylem to lut sobie strzelil i koniec testow :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 15 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2004 ja robie WFC wiec jest bespieczniej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dioda Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 Ale za to mniejsza wydajnosc ukladu :D .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ale moge jeszcze chlodzic grafike :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 ja takze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 16 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2004 a moje FC skonczone stoi pod biurkiem izolacja wykonana w 80% ale jaksnie chce mi sie za to brac :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 17 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2004 nie dobrze musze zainwestowac w nowy kompresor bo moj jest naprawde slaby i strasznie sie grzeje :( :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaVeN155 Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Ok, dziala juz wszystko, wczoraj po wstepnym kalibrowaniu -30C na parowniku przy 110W obciazeniu (2550mhz 2v) tylko kompresor sie grzeje strasznie. No to FC w sumie skonczone :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Gratulacje !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Jutro jade po R134 Ile mi radzicie wziac tego gazu ?? bo nie mam pojecia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 Nie lepiej R404A ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 18 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2004 czy moze mi ktos dac namiary na tabelke z temperaturami oraz cisnieniami gazow ?? bylem przekonany ze ktos umieszczal taka tabelke w topicku ale przejzalem wszystko i niczego nie zobaczylem (zajelo mi to troszke czasu) w internecie tez nie moge znalesc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 bylo sporo tabelek szukaj 30-50strona czy jakos tak kiedys mialem taki dokumencik danfossa o freonach ale gdzies mi go wcielo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azaz_pl Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 przegladalem juz topick i znalazlem tylko wykaz gazow oraz ich chemiczne nazwy jednak tabelki z zaleznoscia cisnien od temperatur nie bylo Pamietam ze chyba berkut kiedys cos takiego zamieszczal ale pewnie pliku juz nie ma bo nic nie widzialem, albo mi sie cos przysnilo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 http://www.airliquide.com/en/business/prod...sdata/index.asp takie to trudne?? na 39 stronie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 19 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2004 jak ktos udostepni miejsca na serwerze to moge zucic cala ksiazke w pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...