Skocz do zawartości
berkut

!! Chłodzenie freonem !!

Rekomendowane odpowiedzi

Ciekly hel moze przy 300-400mpa by byl skroplony...

Jasiek... jak masz skraplacz ulozony i filter... czy freon splywa caly czas do dolu ?

Kaskada, powiedzmy ze w trakcie budowy, informacji nie bedzie dopuki nie skoncze.. moge powiedziec ze mam juz prawie wszystkie materialy, brakuje pare metrow rurki 6mm, 8mm, 10mm i 12mm by mozna bylo konczyc... Calosc stoi jako oddzielne czesci, nie spiesze sie z zlozeniem specjalnie, mam inne rzeczy i obowiazki, szkola i chlodzenie Szymka, do tego w wolnym czasie pracuje nad nowa zabawka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zadna ;]

NIC zwiazanego z tym co kiedykolwiek robilem, mozna powiedziec ze nowe hobby, ale nie chce mowic

Reczna wyrzutnia rakiet dalekiego zasiegu napedzana sprezonym powietrzem z kompresora?? :D :D

No powiedz cos tam kryjesz w swoim pokoju??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie moge !!

Caly czas freon w moim ukladzie splywa w dol a mimo to do parownika nie doplywa gaz w postaci cieklej :(

Przez przypadek nawet rurka idaca ze skraplacza do filtra sie wyrwala i wylatywal skroplony gaz !!

Co to moze byc ??

Czy kapilara tez musi isc w dol ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy moze mi ktos dac namiary na tabelke z temperaturami oraz cisnieniami gazow ??

bylem przekonany ze ktos umieszczal taka tabelke w topicku ale przejzalem wszystko i niczego nie zobaczylem (zajelo mi to troszke czasu)

w internecie tez nie moge znalesc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przegladalem juz topick i znalazlem tylko wykaz gazow oraz ich chemiczne nazwy jednak tabelki z zaleznoscia cisnien od temperatur nie bylo

Pamietam ze chyba berkut kiedys cos takiego zamieszczal ale pewnie pliku juz nie ma bo nic nie widzialem, albo mi sie cos przysnilo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...