Skocz do zawartości
THORGAL

No dobra, bede mial stale lacze z Aster City i co Wy na to ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zdecydowalem sie na internet od Aster City wchodzacy 128 wychodzacy 96 kbps jesli ktos z Was ma tez lacze z Aster City to moze napisze co i jak bo chlopaki wpadaja z wiertara w czwarteki nie wiem na co uwazac i o co sie pytac ? Jak jest z realna transmisja , z ochrona na ataki i takie tam Wasze spostrzezenia tylko prosze nie za ostro mnie dolujcie bo jeszcze sie ciesze i czakam na dzien wiercenia :)

I co to jest IP publiczne lub prywatne ? bo moge sobie wybrac, sorki ale dopiero jak bede mial stale lacze to dopiero bede poznawal tajniki tej strony kompow wiec na razie zadaje naiwne pytania :(

Z gory dzieki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dokladnie takie lacze jak zamowiles czyli 128(512) Dl i 96(128) Ul. Najdziwniejsze w tym jest ze ta siec wewnetrzna (AsterCity) gdzie powinienem miec 512 kbps, jest wszędzie i przy sciaganiu przez www, ftp mam transfer na poziomie 64 Kilobajty/sec (polska i swiat). W DC jest tak samo. Jak juz bedziesz mial net przez aster to napisz czy masz tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na internet od Aster City wchodzacy 128 wychodzacy 96 kbps jesli ktos z Was ma tez lacze z Aster City to moze napisze co ...

Mam i sobie chwale

- jak wpadna to przygotuj kase na sieciowke jezeli nie masz - bo mozna ten modem kablowy podlaczyc tez do USB ale z tym jest troche pierniczenia

- kwestia techniczna "zalozenia" netu jest taka - jak masz juz kablowke to przyjda, przetna kabel od kablowki, wstawia przelotke (rozdzielacz sygnalu) firmy Telekom-Telemor, (w puszcze na klatce schodowej zaloza jakis filtr) itd - przy dobrym ukladzie obejdzie sie bez wiercenia

- bierz IP klasy publicznej - przyjdzie kiedys Tobie do glowy np mysl zeby postawic serwerek lub cos i jak znalazl (inaczej serwer nie bedzie widoczny poza siecia lokalna AsterCity)

- jak bedziesz mial to ustaw Sobie PROXY Aster - jezeli uzywasz np IE to we wlasciwosciach dasz sciezke do odpowiedniego skryptu itd - wszystko jest opisane na stronie domowej http://home.astercity.net/

... Najdziwniejsze w tym jest ze ta siec wewnetrzna (AsterCity) gdzie powinienem miec 512 kbps, jest wszędzie i przy sciaganiu przez www, ftp mam transfer na poziomie 64 Kilobajty/sec...

a co widzisz w tym dziwnego - podziel 512 Kilobitow przez 8 i wyjdzie 64 KiloBajty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowalem sie na internet od Aster City wchodzacy 128 wychodzacy 96 kbps jesli ktos z Was ma tez lacze z Aster City to moze napisze co ...

Mam i sobie chwale

- jak wpadna to przygotuj kase na sieciowke jezeli nie masz - bo mozna ten modem kablowy podlaczyc tez do USB ale z tym jest troche pierniczenia

- kwestia techniczna "zalozenia" netu jest taka - jak masz juz kablowke to przyjda, przetna kabel od kablowki, wstawia przelotke (rozdzielacz sygnalu) firmy Telekom-Telemor, (w puszcze na klatce schodowej zaloza jakis filtr) itd - przy dobrym ukladzie obejdzie sie bez wiercenia

- bierz IP klasy publicznej - przyjdzie kiedys Tobie do glowy np mysl zeby postawic serwerek lub cos i jak znalazl (inaczej serwer nie bedzie widoczny poza siecia lokalna AsterCity)

- jak bedziesz mial to ustaw Sobie PROXY Aster - jezeli uzywasz np IE to we wlasciwosciach dasz sciezke do odpowiedniego skryptu itd - wszystko jest opisane na stronie domowej http://home.astercity.net/

... Najdziwniejsze w tym jest ze ta siec wewnetrzna (AsterCity) gdzie powinienem miec 512 kbps, jest wsze˛dzie i przy sciaganiu przez www, ftp mam transfer na poziomie 64 Kilobajty/sec...

a co widzisz w tym dziwnego - podziel 512 Kilobitow przez 8 i wyjdzie 64 KiloBajty
Bombastic :) ale daja mi sieciowke za darmoche bo jest promocja :) :) :) i podlaczenie tez kosztuje 1.22 :)

No to chyba nie jest tak zle :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwazniejsze jest to ze nie ma limitu sciaganych danych  :twisted:

No wlasnie bo UPC to ma chyba 2 GB na miesiac :(

15 gb wiem bo mam i klne co miesiac :DD

Ale za to transferki download 60 kb/sek upload 17 kb/sek i o wiele lepsze niz w Aster City pingi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Astera prawie 3 lata. Na poczatku to byl wypas. Jako jedyny w bloku mialem i transfery byly rzedu 1 MEGABAJTA/s to bylo cos. A teraz kicha 128 kbps ograniczenie i nic wiecej. A i jeszcze bylo normalnie w otoczeniu sieciowym widac wszystkie kompy w sieci Astera. Oczywiscie jak ktos skonfigurowal TCP/IP i udostepnianie plikow. Pamietam ze jednej nocy sciagnalem od kogos 1,5 GB MP3 :P Ta wtedy bylo ekstra. A jakis czas temu zapukali i zmienili wszystko. Jeszcze sie strasznie chwalili ze za mniejsze pieniadze poprawiaja osiagi sieci, tylko ze abonament podniesli a ograniczyli przepustowosc a wczesniej tego nie bylo :cry:

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dobra a teraz od strony rozrywkowej ;)

Ogladam panienki i co jakis kolo moderator z Astera widzi ze o tej i o tej to taki a taki oglada panienki a potem siedzi i gra a popoludniami sie edukuje...;) ???

Jak to jest z tym moderowaniem sieci przez Aster czy jakis kolo widzi jakie strony odwiedzam ?????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ogladam panienki i co jakis kolo moderator z Astera widzi ze o tej i o tej to taki a taki oglada panienki a potem siedzi i gra a popoludniami sie edukuje...;) ???

Jak to jest z tym moderowaniem sieci przez Aster czy jakis kolo widzi jakie strony odwiedzam ?????

ROTFL :lol: :!:

po 1 jezeli juz to administrowaniem a nie moderowaniem

po 2 jezeli komus (adminowi) bedzie sie bardzo nudzilo w pracy to moze sobie popatrzy na PROXY kto z jakim adresem sie laczyl (a co lepsze nawet poogladac "te obrazki" bo przeciez na tym polega dzialanie PROXY ze dane sa sciagane na serwer itd)

po 3 a co takiego strasznego robisz ze pekasz :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Ogladam panienki i co jakis kolo moderator z Astera widzi ze o tej i o tej to taki a taki oglada panienki a potem siedzi i gra a popoludniami sie edukuje...;) ???

ROTFL :lol: :!:

po 1 jezeli juz to administrowaniem a nie moderowaniem

po 2 jezeli komus (adminowi) bedzie sie bardzo nudzilo w pracy to moze sobie popatrzy na PROXY kto z jakim adresem sie laczyl (a co lepsze nawet poogladac "te obrazki" bo przeciez na tym polega dzialanie PROXY ze dane sa sciagane na serwer itd)

po 3 a co takiego strasznego robisz ze pekasz :?:

poprostu nie lubie jak ktos mi zaglada w talerz i poniewaz to moje pierwsze stale lacze to badam teren :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi