Skocz do zawartości
MŁODYL

Celeron D czy Sempron...Zło konieczne...

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Nie mam za dużo kasy, a potrzebuję procka i płytę za max 500 zł. Którego procka wybrać, który da się ewentualnie lepiej podkręcić. Jaką płytę do tego (musi mieć SATA, bo taki mam dysk). Proszę o pomoc w doborze.

Do tego mam 2*256 ramy kingstone 400MHz i R9500 PRO. Komp ma być do grania na okres przejściowy (na gwiazdke bede mial kase i kupie moze AMD 64)

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie mozesz sie pomeczyc jakos do tej gwiazdki? Jak teraz kupisz plyte z prockiem, to bedziesz musial to za okolo miesiac zaczac probowac sprzedac. Albo stracisz polowe (czyli te 250 z Twoich 500), albo bedziesz sie z tym bujal na allegro i tez stracisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm a ja bym tu koledze doradzil kupno celerona D

teraz jak nie ma bartonów w sprzedaży jest to naprawde ciekawa oferta, tania i ...super overcloacking!!!

oczywiscie grzeje sie...ale celerony wytrzymuja wieksze temperatury niz procki AMDka i jak widze ze goscie z 2,5Ghz kreca na 3,5 na BOXowym coolerze to...miodzio

plyta...nie wiem,musial bym cos poszukac a teraz nie mam czasu, ale z pewnoscia cos by sie ciekawego znalazlo za rozsadna cene

napisz co postanowisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi