Skocz do zawartości
soska66

Konwersja z DivX do mpg lub avi

Rekomendowane odpowiedzi

Chce rozpoczac prace z programem Adobe Premiere. Problem polega na tym, ze aplikacja (a moze cos zle ustawiam) nie czyta plikow skompresowanych divx'em. najczesciej odtwarza tylko dzwiek.... dlatego potrzebuje programu, ktorym moglbym rozkompresowac divx'a do avi albo mpeg'a. przy pomocy jakiego programu mozna to zrobic?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak nie czyta... ja kompresuje wszystko divixem 5.0 i czyta normalnie... wina kodeków...

pozatym wg mnie mylisz pojęcia...

DIVX = kodek (algorytm kopmresji)

MPG = podobnie jak wyzej takze identyfikowane jako rozszerzenie pliku

AVI = ogólnie plik zawierający AUDIO i VIDEO, gdzie np VIDEO moze byc skompresowane DIVXem, lub tez MPG4 a dzwiek popularnym MP3 (cyli MPG1 layer 3)... :D

tak ze zguic sie jest dosyć łatwo... :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra:)......znam rpznice powmiedzy divx a avi itd...napisalkem tak zeby bylo wiadomo o co chodzi.

a kodeki mam......instalowalem chyba wszystko mozliwe... divx5.2, najnowszy xvid, caly zestawa Klite Codec

przypominam, ze chodzi o odtwarzanie filmow nie przeze mnie kodowanych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to nic ze nie przez Ciebe kodowanych.. ja normalnie otwieram matrixa powiedzmy w premierze... fakt ze juz matrixa 3 nie chce otworzyc... wogle kodeki - 0 standaryzacji.. kazdy robi jak chce :lol: dlatego takie zonki wychodzą...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi