zulu Opublikowano 25 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2004 Mam dwa dyski twarde, w tej chwili o niemal identycznej zawartości ( z racji takiej że zrobiłem obraz jednego dysku i rozpakowałem ten obraz na drugi dysk ). Problem polega na tym że SYSTEM NIE CHCE SIĘ URUCHAMIAC ( przy ładowaniu się komputera pojawia się napis "brak systemu operacyjnego" ). Podejrzewam że Norton Ghost nie zgrał boot sectora do pliku obrazu... A może sie mylę, może przyczyna problemu jest inna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewcorek Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 a ustawiles ten drugi dysk jako master a ten pierwszy jako slave bo jak nie zmieniles to nie zabootuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Trza zaznaczyć który ma byc primary/bootable na partycji podstawowej, z której ma sie uruchamiac Fdisk to załatwia tylko chyba musisz jednego z nich odpiąc podczas ustawiania(ale nie jestem pewny) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 rozpakowałeś czy odtworzyłeś ghostem obraz ? jak rozpakowałeś to się nie dziw :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zulu Opublikowano 28 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2004 Ewcorek, Gregu - wykonałem te czynności już wcześniej i nie stetety bez rezultatu :(. Raptor - Zrobilem tak : przeniosłem utworzony obraz dysku na pierwszy dysk C( czyli ten ktory byl dyskiem zrodłowym dla obrazu ). Uczyniłem tak, poniewaz chcialem by system uruchamiał się z dysku D. Następnie odtworzyłem obraz ghostem. O efektach napisalem w pierwszym poscie. Myślę że wyczyszczę dysk drugi ( czyli ten ktoremu w tej chwili jest przyporządkowana tylko jedna literka D ), przy okazji przywroce go do dawnej formy ( ghostem przez przypadek zmniejszyłem jego rozmiar :/ ).. Następnie zainstaluję systemy, skonfiguruję to jak nalezy i zrobię obraz dysku. Powinno zadziałać, jesli rozpakuje ghostem nagrany w ten sposob obraz na TEN SAM DYSK, a nie na drugi ( bo wtedy sytuacja sie powtorzy ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wu Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Proponuję powerquest DRIVEIMAGE nawet w wersji 2002... Wiele razy robiłem takie operacja tym programem i było po kłopocie... Z ghostem faktycznie był taki problem, ja go rzwiązałem po prsotu zmieniając soft ;) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Proponuję powerquest DRIVEIMAGE nawet w wersji 2002... ..... w tej chwili nazywa sie to już Ghost 9.0 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Dokladnie. Mnie ghost nigdy nie zawiodl... Swietny soft i bardzo przydatny :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Ewcorek, Gregu - wykonałem te czynności już wcześniej i nie stetety bez rezultatu :(. Raptor - Zrobilem tak : przeniosłem utworzony obraz dysku na pierwszy dysk C( czyli ten ktory byl dyskiem zrodłowym dla obrazu ). Uczyniłem tak, poniewaz chcialem by system uruchamiał się z dysku D. Następnie odtworzyłem obraz ghostem. O efektach napisalem w pierwszym poscie. Myślę że wyczyszczę dysk drugi ( czyli ten ktoremu w tej chwili jest przyporządkowana tylko jedna literka D ), przy okazji przywroce go do dawnej formy ( ghostem przez przypadek zmniejszyłem jego rozmiar :/ ).. Następnie zainstaluję systemy, skonfiguruję to jak nalezy i zrobię obraz dysku. Powinno zadziałać, jesli rozpakuje ghostem nagrany w ten sposob obraz na TEN SAM DYSK, a nie na drugi ( bo wtedy sytuacja sie powtorzy ). Witam Bez urazy ale Proponuję przemyśleć, ułożyć i napisać jeszcze raz bo kompletnie nie kumam o co ci chodzi. przy okazji przywroce go do dawnej formy ( ghostem przez przypadek zmniejszyłem jego rozmiar :/ )..Przecież ghost nie ma opcji zmiany rozmiaru partycji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Dlugo uzywam Ghosta i jestem w 100% pewien, ze to ty zawiodles. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...