Włodi Opublikowano 26 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2004 Tak sobie przeglądałem www.nvidia.pl , czytałem o nForce aż nagle natchnąłem się na cuś takiego: Technologia NVIDIA FirewallWysoce wydajne filtry pakietowe NVIDIA Firewall powstały, by poprzez filtrowanie nieautoryzowanego dostępu chronić twój komputer. Firewall firmy NVIDIA został zintegrowany z procesorem obsługi komunikacji i mediów. Wraz z gigabitowym Ethernetem firmy NVIDIA zapewnia profesjonalną kontrolę ruchu i zaawansowane funkcje zarządzania, takie jak zdalny dostęp, konfigurację i monitoring. Przyjazny dla użytkownika kreator ułatwia użytkowanie i konfigurację. Sciągnłąłem sobie również ten filmik: http://www.nvidia.com/content/nforce/nForce_Video.wmv ..i przyznam troche mnie to zaskoczyło bo nie miałem pojęcia o tym że w nForce2&3 jest cosik takiego jak sprzętowy firewall. Moglibyście mi wytłumaczyć o co tu chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 nikt mi nie pomoże ? ;( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 no bo nikt nie mówi ze to jest w nf2 ;) to jest chyba w 3 i 4 ale nie jestem pewien w 2 napewno nie masz czego stakiego ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 no bo nikt nie mówi ze to jest w nf2 ;) to jest chyba w 3 i 4 ale nie jestem pewien w 2 napewno nie masz czego stakiego ;] TO sobie ściągnij ten filmik i odwiedź stronke nvidii, wyraźnie jest napisane że chodzi tu o nforce2 i 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Października 2004 AFAIK chodzi (także) o wersję nForce2 ze sprzetowym firewallem i 1GB sieciówką zintegrowaną w chipsecie Jako że pojawił się na rynku dość późno (jakiś czas po "standardowym" nForce2), nie wszyscy producenci płyt głównych mają w ofercie MOBO z tą wersją chipsetu. Chyba na tomshardware.com był test płyty z tą wersją chipsetu, poszukaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 AFAIK chodzi (także) o wersję nForce2 ze sprzetowym firewallem i 1GB sieciówką zintegrowaną w chipsecie Jako że pojawił się na rynku dość późno (jakiś czas po "standardowym" nForce2), nie wszyscy producenci płyt głównych mają w ofercie MOBO z tą wersją chipsetu. Chyba na tomshardware.com był test płyty z tą wersją chipsetu, poszukaj Wiem, szukałem testów. Poczytałem troche. Ale dręczy mnie jedno - jak sprawdzić czy przypadkiem w mojej płytce nie mam czegoś takiego?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 Z tego co wyczytalem na stronach nvidii, firewall dostepny jest tylko na plytach glownych z gigabitowymi sieciowkami. Jesli masz taka, to powienienes sprobowac polaczyc sie na adres: http://127.0.0.1:3467/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 4 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2004 nic z tego :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...