Skocz do zawartości
Włodi

nForce2

Rekomendowane odpowiedzi

Tak sobie przeglądałem www.nvidia.pl , czytałem o nForce aż nagle natchnąłem się na cuś takiego:

Technologia NVIDIA FirewallWysoce wydajne filtry pakietowe NVIDIA Firewall powstały, by poprzez filtrowanie nieautoryzowanego dostępu chronić twój komputer. Firewall firmy NVIDIA został zintegrowany z procesorem obsługi komunikacji i mediów. Wraz z gigabitowym Ethernetem firmy NVIDIA zapewnia profesjonalną kontrolę ruchu i zaawansowane funkcje zarządzania, takie jak zdalny dostęp, konfigurację i monitoring. Przyjazny dla użytkownika kreator ułatwia użytkowanie i konfigurację.

Sciągnłąłem sobie również ten filmik:

http://www.nvidia.com/content/nforce/nForce_Video.wmv

..i przyznam troche mnie to zaskoczyło bo nie miałem pojęcia o tym że w nForce2&3 jest cosik takiego jak sprzętowy firewall.

Moglibyście mi wytłumaczyć o co tu chodzi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no bo nikt nie mówi ze to jest w nf2 ;) to jest chyba w 3 i 4 ale nie jestem pewien w 2 napewno nie masz czego stakiego ;]

TO sobie ściągnij ten filmik i odwiedź stronke nvidii, wyraźnie jest napisane że chodzi tu o nforce2 i 3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AFAIK chodzi (także) o wersję nForce2 ze sprzetowym firewallem i 1GB sieciówką zintegrowaną w chipsecie

Jako że pojawił się na rynku dość późno (jakiś czas po "standardowym" nForce2), nie wszyscy producenci płyt głównych mają w ofercie MOBO z tą wersją chipsetu.

Chyba na tomshardware.com był test płyty z tą wersją chipsetu, poszukaj

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AFAIK chodzi (także) o wersję nForce2 ze sprzetowym firewallem i 1GB sieciówką zintegrowaną w chipsecie

Jako że pojawił się na rynku dość późno (jakiś czas po "standardowym" nForce2), nie wszyscy producenci płyt głównych mają w ofercie MOBO z tą wersją chipsetu.

Chyba na tomshardware.com był test płyty z tą wersją chipsetu, poszukaj

Wiem, szukałem testów. Poczytałem troche.

Ale dręczy mnie jedno - jak sprawdzić czy przypadkiem w mojej płytce nie mam czegoś takiego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...