Skocz do zawartości
Heat

Czy ktos sprowadza/robi takie bloki ?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o taki oto blok na Radka , dokladnie taki sam bloczek jest na rdzeniach serii coolFx Gainwarda . Ogolnie cena miazdzy no i nie wiadomo jak z wydajnoscia... Czy w Polsce jest cos takiego dostepne ? Ewentualnie czy jest ktos , kto moglby cos takiego wykonac ?

Taki bloczek

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lspider:no jak bloczek bylby robiony na zamowienie to mozna przeciez go tak wymierzyc, zeby chlodzil (i pasowal/nie haczyl) cala karte - tzn. GPU i pamiatki.

HeatFighter: podejrzewam, ze jak zrobisz projekt 3D takiego bloczku to znajdzie sie na tym forum ktos kto bylby gotow go wykonac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie to zalezalo mi na tym ,zeby bloczek od razu chlodzil pamiatki... Ale Imo taka konstrukcja raz , ze bedzie droga(przynajmniej ten innovatek) a dwa , ze wydajnosc bedzie gorsza niz to co obecnie wymyslilem :)

A bedzie to na rdzeniu bloczek a'la Prison , ewentualnie jak mnie bedzie gonil czas to abandon (jesli wymiary beda pasowaly) a na pamiaki powedruje moja konstrukjca inspirowana bloczkiem pewnego Francuza... Jak mi sie to wszystko uda to wrzuce fotki , ogolnie same bloki to pikus , gorzej ze zmontowaniem "owej' konstrukcji z pleksy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lspider:no jak bloczek bylby robiony na zamowienie to mozna przeciez go tak wymierzyc, zeby chlodzil (i pasowal/nie haczyl) cala karte - tzn. GPU i pamiatki.

HeatFighter: podejrzewam, ze jak zrobisz projekt 3D takiego bloczku to znajdzie sie na tym forum ktos kto bylby gotow go wykonac..

Taa, ale pewnie cena była by astronomiczna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa, ale pewnie cena była by astronomiczna.

W sumie to najwiecej z tego wszystkiego to bedzie kosztowac plexi , bo to na niej bedzie sie to wszystko trzymac , samych blokow bedzie 4 (jeden na dwie pamiatki) ogolnie nie jest to trudne do wykonania, ale zamonotwac da sie tylko na grafach z otworami przy pamiatkach... Oczywiscie mowimy tu o samym bloku na grafe , bo ten blok a'la innovatk to juz z dawno odrzucilem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi