Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

to jzu ostatnie moje przymiarki...

glownie chodzi mi o agp x8 ... trqafienie w ati o dobrej wejscji to juz inne zmartwienie...

na szali stoja ...

Gigabyte GA-7VAX Via KT400 ATA/133 + LAN

i

Asus A7V8X Via KT400 + LAN + audio

kwestie wydajnosci... ceny itd wziolem pod uwage... jednak chcialbym rozpatrzec mozliwosci O/C tych plyt...

prosze o opinie na tematy TYLKO tych plyt z nastawieniem TYLKO na O/C :)

p.s. tylko obiektywnie prosze :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie Mobo sa swietne :) wiec rzuc moneta ;) .

A tak na powaznie to troche bardziej za Asusem jestem , ma wszytko co potrzebne czyli ponad 2V vcore oraz regulowane napecia na pamiatkach i agp . Niestety nie mialem z ta plyta stycznosci osobiscie . Jezeli chodzi o Gigabyte to tez jest ciekawa mobo , jednak malo jeszcze osob ma te plyty wiec ciezko cokolwiek powiedziec .

Jezeli jeszcze nie szukales jakis porownan w necie tych plyt to polecam ta stronke ( chociaz serwisu bardzo nie lubie ;) )

http://www.in4.pl/recenzje/3xkt400/4.htm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]same porownania opisy itd juz jak pisalem znam...  

mi chodzi tylko o podkrecanie .. na wlasnie tym punkcie bedzie bazowac moja decyzja...  

Musi miec dobre wlasciwosci do O/C

Moja mobo czyli wczesniejsza wersja Asusa kreci sie pieknie 180 Mhz FSB chodzi bardzo stabilnie , tak jak juz mowilem nie zetknalem sie z tym Asusem na kt400 jednak mysle ze do O/C bedzie tak samo dobra jak moja jak nie lepsza , wiec jezeli ja mialbym wybrac miedzy tymi dwoma plytami to bylby to Asus .

Nie wiem tez jak wysoki Vcore wyciaga ta plyta Gigabyte , Asus smiga ponad 2V .

Poszukaj sobie na zagranicznych serwisach testow tych plyt po O/C te barany z IN4 testow nie zrobily .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jesteś baran.

buahaahahaha :D

A co do plyty to GA to raczej nie do OC, tez bede sie zastanawial nad kupnem plyty, jeszcze zobacze, ale chyba nie bede patrzyl pod tym kontem co ty xsrx.

Pozdrowienia :roll:

A niby czemu?! Wszystkie ustawienia ma z BIOS'u, a stabilność najlepszą na rynku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jesteś baran.

buahaahahaha :D

A co do plyty to GA to raczej nie do OC, tez bede sie zastanawial nad kupnem plyty, jeszcze zobacze, ale chyba nie bede patrzyl pod tym kontem co ty xsrx.

Pozdrowienia :roll:

A niby czemu?! Wszystkie ustawienia ma z BIOS'u, a stabilność najlepszą na rynku.

I do tego Vcore do 2,035V

A co do baranów - niestety barany są wszędzie. Nie znalazłem recki, gdzie byłaby przetestowana sensownie FSB (z odblokowanym prockiem)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w jednej idzie na 165

http://www.amdworld.co.uk/gigakt4.htm

w innej

http://www.tweaktown.com/document.php?dTyp...dId=352&dPage=1

na 175

wyczytałem ze zalezy od biosu-testowali na f4 a jest juz f5

Tylko nigdzie nie ma wyników przy tych FSB. A 165 to imho bardzo dziwne, bo 166 wydaje się być o wiele stabilniejsze (potencjalnie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...