boss Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej) :? chcialem spytac, czy ktos z was cos o tym slyszal i czy to wogole ma sens - nie zaglebialem sie dokladnie w technike tego wszystkiego, wiec nibradzo sie orientuje, czy wogole ma prawo to dzialac...?? 8O Mysle nad zakupem 'optyka' i tak by mi pasowalo zmodowac to 'cus' zeby mi swiecilo na niebiesko :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 hmmm .... ja swojego a4techa tez bym na niebiesko z checia przeprawil ... odezwij sie na priva jak juz to zrobisz :))) czy mycha na funkcjonalnosci nie stracila ... jaka myche masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Jak się mylę to bijcie, ale czerwona dioda jest z tego względu że najmniej prądu ciągnie, więc jeśli moda się robi na myszy z ogonkiem to wszystko będzie good. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A tak calkiem przypadkiem , to nie o InfraRed chodzi ???? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A tak calkiem przypadkiem , to nie o InfraRed chodzi ???? 8Onie ... to jest zwykla dioda i jakies coś swiatloczułe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A tak calkiem przypadkiem , to nie o InfraRed chodzi ???? 8O Z tego co wiem to nie, dioda służy do "oświetlenia" podłoża dla czujnika, który tego wymaga. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Moze wlasnie dlatego jest czerwona, ze czujnik jest na podczerwien ? :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Moze wlasnie dlatego jest czerwona, ze czujnik jest na podczerwien ? :o O ile dobrze pamiętam pewien artykuł, to nie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 w sobote powiem wam czy myszka po takim modzie dziala bo kupuje optyczna logitech'a, te za 80zl :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 8O Jak berkut się zabiera do moda mychy to za trzy dni będziemy mieli myszkę FC z diodą w kolorach tęczy 8) :D . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 nie, wystarczy mi laserowa niebieska dioda :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Hiob all. I bak!!!! Strzeżcie się moderatoży i adminowie największy sk****** WRÓCIŁ!!!! A tak wogule to by byl dobry mod a żey zewnętrzne zasilanie do diody doprowarzić (np. z baterii)?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Hiob all. I bak!!!! Strzeżcie się moderatoży i adminowie największy sk****** WRÓCIŁ!!!! A tak wogule to by byl dobry mod a żey zewnętrzne zasilanie do diody doprowarzić (np. z baterii)?? 8O 8O 8O nad ortami trzeba popracowac :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 w sobote powiem wam czy myszka po takim modzie dziala bo kupuje optyczna logitech'a, te za 80zl :) wlasnie! tez mam zamziar kupic ten model (wersje w czarnej polprzezroczystej obudowie :D Jak Ci sie uda cos zdzialac, bylbym wdzieczny za info na priva (mail lub GG! 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emge Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 8) nie na prawde jestem pod wrazeniem jak to wszystko czytam 8) ale apropo tej myszki to moze by tak jeszcze zrobic ja "zdalnie sterowana" - z klawiatury wystawal by taki malutki joystick do sterowania mysza :wink: a moze by tak jeszcze popracowac nad engin'em myszki - tak powiedzmy 3,8s do 100kmh :wink: mysle ze dzieki takim wlasnie waszym pomyslom nasza przyszlosc maluje sie calkiem kosmicznie. wrzucilem tu troche humoru - ale kto wie. przeciez te pomysly ktore teraz realizujecie - jeszcze kilka lat temu doprowadzilyby wielu do smiechu. coz, ja w takim razie zaczynam sie rozgladac nad jakims miejscem - co je przerobie na warsztat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lelcio Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej) :? O ile mi wiadomo wiekszosc urzadzen posiada sensor optyczny reagujacy na scisle okreslone pasmo dlugosci fal... Jednak jakie to pasmo i czy roznica miedzy barwa niebieska a czerwona miesci sie w jego zakresie, to musze jeszcze poszukac. Wy i tak te mychy szybciej zmeczycie cholerni eksperymentatorzy :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej) :? O ile mi wiadomo wiekszosc urzadzen posiada sensor optyczny reagujacy na scisle okreslone pasmo dlugosci fal... Jednak jakie to pasmo i czy roznica miedzy barwa niebieska a czerwona miesci sie w jego zakresie, to musze jeszcze poszukac. Wy i tak te mychy szybciej zmeczycie cholerni eksperymentatorzy :twisted: No wlasnie! przydaloby sie jakis opis techniczny skombinowac, na jakiej zasadzie te myszy dzialaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 z tego co mi sie wie to ten sensor jakos dziala z niebieskimi diodami- bardzo duzo ludzi robilo takie mody =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 z tego co mi sie wie to ten sensor jakos dziala z niebieskimi diodami- bardzo duzo ludzi robilo takie mody =) No wlasnie! ale chyba na nikt z naszego forum sie tym do tej pory nie zajmowal :? jesli masz jakies namiary na info na temat tego typu modow, to zapodaj prosze! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 troszke popracuje. Ale każdy musi mieć jakieś wejście :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Qrde, chyba sobie qpie niebieską diodkę i pomęcze mojego gryzonia 8) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Właśnie się dobrałem do flaków mojej myszki :twisted: . Odkryłem że jedna z diod (są dwie) jest dla bajeru. tzn. nie widze żadnej praktycznej funkcji tej diodki. Jak na razie jedynym modem było wyjęcie takich szpindli co powodowały "skakanie" kółek :lol: .Jak skombinuje niebieską diode to sobie podmienie 8) . Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 sluchajcie, gdzies na necie czytalem o patencie zamiany diody w myszy optycznej na innego koloru (zamiast czerwonej) :? chcialem spytac, czy ktos z was cos o tym slyszal i czy to wogole ma sens - nie zaglebialem sie dokladnie w technike tego wszystkiego, wiec nibradzo sie orientuje, czy wogole ma prawo to dzialac...?? 8O Mysle nad zakupem 'optyka' i tak by mi pasowalo zmodowac to 'cus' zeby mi swiecilo na niebiesko :twisted: ma prawo dzialac i dziala. Mam a4Tech WOP-35 z niebieskimi diodami zamiast czerwonych i jest git!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
erio Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 tak wiec czeka mnie zakup 8 diod niebieskich ... : klawa mysz wzmacniacz diora monitor HDD Power cdrom cdrw :))))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 tak wiec czeka mnie zakup 8 diod niebieskich ... : klawa mysz wzmacniacz diora monitor HDD Power cdrom cdrw :))))) No to 8x4.5zl HEHE BMW-bedziesz mial wydatki!!! ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver111 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 a ja sem cos takiego znalazl: http://www.moddingtech.de/content.php?cat=...age=mausmodding Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 a ja sem cos takiego znalazl: http://www.moddingtech.de/content.php?cat=...age=mausmodding Niezle! Ale wyglada to tak, jakby wymieniona została 1 dioda, a druga czerwona (na koncu myszy) dalej jest oryginalna... :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Pytanko do SpiderMANa: sam zmodowalaes swego gryzonia? moze zapodasz troche info dla poczatkujacych moderow, heh.. :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n305 Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a więc wystarczy że sobie podmienie oryginalną czerwoną diode na: http://www.cyfronika.com.pl/cgibin/shop?in...03&sid=26f43cad ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 a więc wystarczy że sobie podmienie oryginalną czerwoną diode na: http://www.cyfronika.com.pl/cgibin/shop?in...03&sid=26f43cad ? na to wyglada! ale sam chcialbym wiedziec, czy to ma sens! :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...