tomasir Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 napewno nie bedzie wydajniejszy ten radiator(ten o ktorym pisze Tristan)) niz np. moje WC jak zaloze na chlodnice 2 delty 80x80 i jeszcze puszcze na 24V 8O i bede sobie siedzial z nausznikami ;)To od razu zamist delt kup pasta tego co ma ok. 17 cm średnicy i działa na ok. 50 V-60v...(na allegro był..) http://allegro.pl/showitem.php?item=7195653 Przy 60 ma bodajrze 200 cfm, czyli jak byś mu dowalił z 70-80 to biłby twoje delty na głowę,a cena to ok. 35 pln... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 napewno nie bedzie wydajniejszy ten radiator(ten o ktorym pisze Tristan)) niz np. moje WC jak zaloze na chlodnice 2 delty 80x80 i jeszcze puszcze na 24V 8O i bede sobie siedzial z nausznikami ;)To od razu zamist delt kup pasta tego co ma ok. 17 cm średnicy i działa na ok. 50 V-60v...(na allegro był..) http://allegro.pl/showitem.php?item=7195653 Przy 60 ma bodajrze 200 cfm, czyli jak byś mu dowalił z 70-80 to biłby twoje delty na głowę,a cena to ok. 35 pln... jak szalec to szalec , widzialem w sklepie wentyl za 60 pln co chodzi na 220 V i jest zajebiscie wydajny (olac halas), czemu odrazu nie taki ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Bo ten past jest w rozsądnej cenie i pewnikiem będzie dużo cichy niż te twoje delty, a ponadto baaardzo wydajny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Bo ten past jest w rozsądnej cenie i pewnikiem będzie dużo cichy niż te twoje delty, a ponadto baaardzo wydajny. ja sobie zartowalem z tymi deltami, nie mam zadnych delt. mam jednego sunona 92x92 na 5V puszczonego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 Co do WC.... do nowego agregatu do chlodzenia wody kupilem chlodnice od golf'a II i wentyl od skody felicji (+ okap)- halas jest straszny (ale mi to ryba bo bedzie za 0.5m betonowa sciana) a przeplyw przez ten 30cm wentyl jest.... :mrgreen: najelpsze jest to ze normlanie da sie go z zasilalki komputerowej zasilac i chodzi przy 5 i przy 12V (na 5V jest glosny jak delta tylko ze bardzo basowe brzmienie ma) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 najelpsze jest to ze normlanie da sie go z zasilalki komputerowej zasilac i chodzi przy 5 i przy 12V (na 5V jest glosny jak delta tylko ze bardzo basowe brzmienie ma)A przy 12V odlatuje! :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 mozna tak powiedziec :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 19 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2002 SLK-800 od Thermalrighta jest obecnie faktycznie najwydajniejszym coolerem, ponieważ udało mu się pobić Swiftecha, który od dawna już panował jeżeli chodzi o wydajność. Volcano 7+ to już zupełnie nie ta liga, przy tych bydlakach.. Oczywiście, jest tani, ale transport ze stanów spokojnie podwaja te cene, i to jest cały minus przedsięwzięcia... Delta 8000 rpm, jest diabelnie głośna, ale dam głowę, że wydajnośc nie spada tak drastycznie jak zastosować inny, nieco mniej ryczący wiatrak... Zwłaszcza, że cooler można chłodzić kilkoma, i będzie git... Jeżeli przy 2 GHz można mieć na nim 49 stopni, to ja bym sie zadowolił np: 1.9 GHz, i 55 stopni, za to z wiatrakiem, trzykrotnie cichszym... Warto by się skusić na takiego drania... jak będziecie kupować hurtem, to możecie mnie wpisać na liste... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...