Skocz do zawartości
ANalfabeta

ATI by Mint znowu ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Cały Boży dzień spędziłem na poszukiwaniach mojeje przyszłej karty graficznej. Już wiem, że będzie to ATI (choc wielu mi wmawia, że gierki nie chodzą-zaryzykuje). Model który sobie upatrzyłem to 9000Pro. Lookałem w cenniki na sirius balta i w koncu na komputroniku. Komputronik ma tego 9000Pro najtaniej. Patrze do cennika Action, a tam różnica między 8500 a 9000 Pro to tylko 7,2 PLN. I wróciłem do punktu wyjścia.

Moje pytanie co wybrać?? Czy tego 8500 czy 9000Pro ???

Jak wiadomo obie karty sa Minta. Czy częściej sie zdarzają Built by ATI w 9000Pro czy 8500 ??

Jak jest z taktowaniem i pamięciami (3.6 czy inne) ??

Tak, tak użyłem opcji wyszukaj i nic podobnego nie znalazłem

Aha sprzedam GF2GTS od Creative'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati 8500 w pudelku minta to najwiekszy syf i padaka na swiecie...

Mialem 2 sztuki na plycie KT3.

- pierwsza w jakiejkolwiek rozdzialece ekran drgal, 3dmarka nie przechodzila, wydajnosc na poziomie gf2 - oddalem do serwisu

- druga, podobnie, juz przechodzila 3dmarka, ale w wyzszych rozdzielczosciach i lepszym odswiezaniu dalej obraz drzal...

efekt?

dolozylem 70zl i mam MSI GF4 ti4200 i jest WYPAS !!!

nie kupuj tego minta, to jest naprawde dziadostwo maxymalne... radek 8500 tak, mint NIE !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Ati 8500 w pudelku minta to najwiekszy syf i padaka na swiecie... 

Mialem 2 sztuki na plycie KT3. 

- pierwsza w jakiejkolwiek rozdzialece ekran drgal, 3dmarka nie przechodzila, wydajnosc na poziomie gf2 - oddalem do serwisu

- druga, podobnie, juz przechodzila 3dmarka, ale w wyzszych rozdzielczosciach i lepszym odswiezaniu dalej obraz drzal...

efekt? 

dolozylem 70zl i mam MSI GF4 ti4200 i jest WYPAS !!!

nie kupuj tego minta, to jest naprawde dziadostwo maxymalne... radek 8500 tak, mint NIE !!!

Zgadzam sie w 100 %

Za taka kase nigdy nie bedzie dobrego 8500.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde i znów kłody pod nogi  :evil:  Więc pomóżcie co wybrać w cenie do 550 zeta ??? Kurde napaliłem sie na te Radeonki  :wink:

Jezeli jestes tak zasle[piony w te radeony to bierz jakiegos R9000pro z lepszej firmy. Dobrego R8500 kupisz za 750 pln (gf4 oczywiscie kroluje na tej polce sklepowej). Chyba wiesz co napisze dalej ? :)

Brac gf3ti200 z jakies dobrej firmy. Xpower ciesz sie zajebista jakoscia swoich wyrobow. Tutaj masz karte z 128 MB na pokladzie http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3323. Ceny nie bede komentowal. W porownaniu do tego MINTA R9000pro za ta sama kase to jest potwor !!!

A jestem pewien, ze za okolo 570 pln kupisz rowniez gainwarda ale z 64 MB na pokladzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati w pudełku Minta to bardzo dobry wybór, nie słuchaj nikogo, bo pewnie nigdy nic takiego nie widzieli. Ja miałem r7500, r8500, i r9000pro Minta i karty były rewelacyjne. Co do wyboru proponuje Minta Ati 8500 (275/275) za 409+vat w Actionie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ati w pudełku Minta to bardzo dobry wybór, nie słuchaj nikogo, bo pewnie nigdy nic takiego nie widzieli. Ja miałem r7500, r8500, i r9000pro Minta i karty były rewelacyjne. Co do wyboru proponuje Minta Ati 8500 (275/275) za 409+vat w Actionie

To prawda, ze nie widzialem karty na oczy ale czytam net, czytam forum i radze nie brac tanich klonow.

Czytalem tez wojne klonow ATI i wiem co mowiono o MINT. Jakosc obrazu ponoc gorsza w rozdz. wyzszych niz 1024x768.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To prawda, ze nie widzialem karty na oczy ale czytam net, czytam forum i radze nie brac tanich klonow.

Czytalem tez wojne klonow ATI i wiem co mowiono o MINT. Jakosc obrazu ponoc gorsza w rozdz. wyzszych niz 1024x768.

Oj Kaeres, czytaj dalej jakieś głupie recenzje w necie.

Najpierw sprawdź a później oceniaj.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj Kaeres, czytaj dalej jakieś głupie recenzje w necie.

Najpierw sprawdź a później oceniaj.

Wiesz, Ty miales tylko po jednym egzemplarzu kazdej z kart. W wojnie klonow, na necie i na forum slowa MINT=SYF widzialem juz kupe razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Terefere, miałem po jednym egzemplażu i wszystko było OK z każdą, a najlepiej sprawowała sie 9000pro, sprawdź na www.benchmark.pl jaką ma jakość obrazu to ci gały wylezą  :evil:

Ehh, przeciez nie chce nikogo przekonywac z pistoletem przystawionym do skroni. Niech bierze MINT i oby byl zadowolony. Jednak wybralbym sapphire.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osiołkowi w żłoby dano.... Jak mawia stare dobre przysłowie. Teraz to juz naprawdę nie wiem co kupić.

Ostatecznie będę miał do wydania około 550 zeta. Czekam teraz na wszystkie typy. Prosiłbym o odpowiedź stałych bywalców WGK jak tam ceny na giełdzie i za ile tego GTS-a można puścic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osiołkowi w żłoby dano.... Jak mawia stare dobre przysłowie. Teraz to juz naprawdę nie wiem co kupić.

Ostatecznie będę miał do wydania około 550 zeta. Czekam teraz na wszystkie typy. Prosiłbym o odpowiedź stałych bywalców WGK jak tam ceny na giełdzie i za ile tego GTS-a można puścic.

Jeszcze zalezy ile ten GTS ma lat ?

Zreszta jezeli jest juz bez gwarancji to np. na allegro nie patrza na to.

Najlepiej wsrod znajomych sie popytac ktorzy niezabardzo sa z cenami na czasie bo na tym forum nie dostaniesz wiecej za niego niz 200-250 pln.

Moze uda Ci sie za 300 pchnac. A za 550 pln to wroc pare postow wyzej i zobacz co polecalem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do karty graficznej teraz najlepszy wyborem wydajnosc/cena/jakosc jest MSI GF4ti4200 i nie ma Bata. Prolink GF4TI4200 tez jest niezly za cene ok 600zl ladnie sie kreci jeden z najlepszych na polskim rynku. Aha dodam ze Radeony 8500 sa bardzo dobre Herculesa ,BBA i , GA jezeli chodiz o klony to loteria ... ale czasem mozna trafic na zajebistego klona!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze zalezy ile ten GTS ma lat ? 

Ma 2 lata tzn skonczył w wakacje ale trzyma sie nieźle. ;)

Najlepiej wsrod znajomych sie popytac ktorzy niezabardzo sa z cenami na czasie bo na tym forum nie dostaniesz wiecej za niego niz 200-250 pln.

Weżmiesz go za 250 ???? W sklepie dawali mi 80 to sie roześmiałem w głos i wyszedłem.

A za 550 pln to wroc pare postow wyzej i zobacz co polecalem.

Czyli GF3Ti200 !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poczytaj moj post.. ja na twoj powiem tylko

R O T F L

mint to najgorszy z najgorszych badziew... bardzo duze G :) nawet wrogowi bym jej nie polecal...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może sie wypowiem na tema samego MINTA i ich produktów spotkałem się z wieloma kartami tej firmy i moge pwoiedzięć tyle że w większości kart z którymi się spotkałem to:

- wstawiaja kiepskie elemeny do tych kart,np kiepskie pamięci, małe radiatory , radiatory bez wentyla (ostatnio przyniesiono do serwisu GF mx 200 :? z przegrzanym GPU, komp mial kiepska wentylacje wewnatrz brak wentyla na radizztorze iposzedl z dymem (no może się podpalil troszke i matrix sie pojawil :D)

- kiepskie stery

- często bardzo zaniżone taktowanie, związane z tym że pakuja kipeskie elementy.

Dla mnie MINT to dop ( takiej "elitowej firmy robiącej mobo"; ale to tylko moje zdanei , oni tez wkladaja badziewne podzespoly.. :lol: )

Karty z którymi się spotkałem to głwonie GF : 256/ mx 200/mx 400 (tego najwiecej) i 2 sztuki ati 7500 (jeden gość kupil, przetestowal i na drugi dzien zwrócil..:) )

Ja chyba jednak na twoim miejscu bym sięgnąl na dno glinianej świnki i poszukal (poczekal ) na 50 zeta aby dolózyć do GF 4200...

Choć jak to ktos na tym forum powiedział "ostatnie słowo ma twoja gliniana świnka" :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja może sie wypowiem na tema samego MINTA i ich produktów spotkałem się z wieloma kartami tej firmy i moge pwoiedzięć tyle że w większości kart z którymi się spotkałem to:

- wstawiaja kiepskie elemeny do tych kart,np kiepskie pamięci, małe radiatory , radiatory bez wentyla (ostatnio przyniesiono do serwisu GF mx 200 :?  z przegrzanym GPU, komp mial kiepska wentylacje wewnatrz brak wentyla na radizztorze iposzedl z dymem (no może się podpalil troszke i matrix sie pojawil :D)

- kiepskie stery

- często bardzo zaniżone taktowanie, związane z tym że pakuja kipeskie elementy.

Dla mnie MINT to dop ( takiej "elitowej firmy robiącej mobo"; ale to tylko moje zdanei , oni tez wkladaja badziewne podzespoly..  :lol: )

Karty z którymi  się spotkałem to głwonie GF : 256/ mx 200/mx 400 (tego najwiecej) i 2 sztuki  ati 7500 (jeden gość kupil, przetestowal i na drugi dzien zwrócil..:) )  

Ja chyba jednak na twoim miejscu bym sięgnąl na dno glinianej świnki i poszukal (poczekal ) na 50 zeta aby dolózyć do GF 4200...  

Choć jak to ktos na tym forum powiedział "ostatnie słowo ma twoja gliniana świnka" :lol:

Zobacz tutaj : http://www.action.pl/products/product.php?prid=2299

i tutaj : http://www.action.pl/products/product.php?prid=2808

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

poczytaj moj post.. ja na twoj powiem tylko

R O T F L

mint to najgorszy z najgorszych badziew... bardzo duze G :) nawet wrogowi bym jej nie polecal...

jesteś poprostu śmieszny

miałeś kiedyś ATI od Minta ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1.Teraz pamiątki juz lepsze wstawiają, ale gdzieś czytałem wypowiedź jakiegoś gościa co się skarzyl że napisane bylo na pudelko taktowanie wyższe o 30 mhz niz w rzeczywistości...(kartę kupił w jakims sklepie netowym jakiegoś klona by ATi) .. Te karty co decnis_600 pokazał w linkach są calkiem spox. (przynajmniej opisy takie mają)

2. większośc gier , programów i bechamrków jest robiona pod niewidie ..

Ja mimo wszystko wziąłbym GF.. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...