secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Mam tę płytę od paru godzin i wszystko chodzi ładnie , ale niech mi ktoś powie dlaczego po ustawieniu w biosie fsb innego niż te 100mhz procesor twardo wstaje jako 800? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Mam tę płytę od paru godzin i wszystko chodzi ładnie , ale niech mi ktoś powie dlaczego po ustawieniu w biosie fsb innego niż te 100mhz procesor twardo wstaje jako 800? nie wiem, ale spróbuj przestawić zworke na fsb133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 już próbowałem - bez skutku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 już próbowałem - bez skutku u mnie działa bez problemu. Sprawdź CPuID jaką masz faktyczna FSB, może BIOS tylko źle wyświetla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 już próbowałem - bez skutku u mnie działa bez problemu. Sprawdź CPuID jaką masz faktyczna FSB, może BIOS tylko źle wyświetla? wszędzie wyświetla mi 800 mhz (CPUcool, sandra ) może coś muszę przestawić w biosie??? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 a teraz najlepsze : pod CPUcool nastawiłem dla proca 880 mhz i ruszył, wynik w sandrze to potwierdził :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 może mi ktoś to wytłumaczyć??? użyłem opcji fine tuning, bo zwykłe set frequency nic nie dawało :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 może mi ktoś to wytłumaczyć??? użyłem opcji fine tuning, bo zwykłe set frequency nic nie dawało :? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 w 3dmarku 2001 z 6000->6500 pkt :) chyba się zacznę rozglądać za jakimś biosem , bo już nie mam pomysłów no i sprawdzę , ile ten CPUcool wyciśnie mhz :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro Nic takiego nie ma i się nie zapowiada. Zresztą do tej płyty teoretycznie nie potrzeba, bo w Biosie można ustawiać do 166MHz FSB (dzielnik 1/5) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 a teraz najlepsze : pod CPUcool nastawiłem dla proca 880 mhz i ruszył, wynik w sandrze to potwierdził :? Zrób update BIOSu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fach Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro Nic takiego nie ma i się nie zapowiada. Zresztą do tej płyty teoretycznie nie potrzeba, bo w Biosie można ustawiać do 166MHz FSB (dzielnik 1/5) ale nie plynnie co 1Mhz i to jest ból! bo nie ma zmiany mnoznika :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro Nic takiego nie ma i się nie zapowiada. Zresztą do tej płyty teoretycznie nie potrzeba, bo w Biosie można ustawiać do 166MHz FSB (dzielnik 1/5) ale nie plynnie co 1Mhz i to jest ból! bo nie ma zmiany mnoznika :(. Mnożnik można zmienić na procku. Jak chcesz mieć wypasioną płytę, to dołó drugie tyle. Jak Ci się udało zmienić FSB w CPUCool? Mi krzyczy, że nie może czytać z PLL. Mam wersję 7.1.3 i oczywiście wybieram płytę z list K7VTA3 (nawet model PLL sie zgadza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro Nic takiego nie ma i się nie zapowiada. Zresztą do tej płyty teoretycznie nie potrzeba, bo w Biosie można ustawiać do 166MHz FSB (dzielnik 1/5) ale nie plynnie co 1Mhz i to jest ból! bo nie ma zmiany mnoznika :(. Mnożnik można zmienić na procku. Jak chcesz mieć wypasioną płytę, to dołó drugie tyle. Jak Ci się udało zmienić FSB w CPUCool? Mi krzyczy, że nie może czytać z PLL. Mam wersję 7.1.3 i oczywiście wybieram płytę z list K7VTA3 (nawet model PLL sie zgadza) mam wersję 7.1.2 i co ciekawe mi nie robi problemów z PLL (poza ostrzeżeniami :twisted: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Na 920 mhz był szybki zwis a teraz mam 893mhz i jest spox 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Na 920 mhz był szybki zwis a teraz mam 893mhz i jest spox 8) Nie wiem czemu u mnie to nie działa. Może jakis babol w windzie? :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvM Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 A temperatury jaki Ci pokazuje? U mnie 25 i 26 (temp 1 temp2) Trochę niskie... Ale zanim włączyłem chłodzenie procka z poziomu softu był "temp 2" ok 30 C. Acha no i teraz zjechałem z FSB do 100MHz (x6). No może faktycznie przy takiej FSB ten procek tyle ma... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 u mnie pokazuje temp1 42'C temp2 51'C - tyle tylko może zdziałać mój stary wiatrak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
secoh Opublikowano 18 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2002 Potraktowałem proca gta3 i znów 3dmarkiem i obeszło się bez zwisów i buraków :D . Ciekawe jak płyta zareaguje na AthlonaXP, który niedługo w niej zagości - czy fsb znów będzie stało w miejscu? :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...