Skocz do zawartości
secoh

do ludzi z K7VTA3

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tę płytę od paru godzin i wszystko chodzi ładnie , ale niech mi 

ktoś powie dlaczego po ustawieniu w biosie fsb innego niż te 100mhz

procesor twardo wstaje jako 800?

nie wiem, ale spróbuj przestawić zworke na fsb133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

już próbowałem  - bez skutku

u mnie działa bez problemu. Sprawdź CPuID jaką masz faktyczna FSB, może BIOS tylko źle wyświetla?

wszędzie wyświetla mi 800 mhz (CPUcool, sandra )

może coś muszę przestawić w biosie??? :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro

Nic takiego nie ma i się nie zapowiada. Zresztą do tej płyty teoretycznie nie potrzeba, bo w Biosie można ustawiać do 166MHz FSB (dzielnik 1/5)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym sporobowal updatnac biosa moze pomoze. na forum www.ocworkbench.com bylo duzo o K7S5A i podkrecaniu na niej wiec moze bedzie tez o K7VTA3 popatrz moze znajdziesz . Pozdro

Nic takiego nie ma i się nie zapowiada. Zresztą do tej płyty teoretycznie nie potrzeba, bo w Biosie można ustawiać do 166MHz FSB (dzielnik 1/5)

ale nie plynnie co 1Mhz i to jest ból! bo nie ma zmiany mnoznika :(.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnożnik można zmienić na procku. Jak chcesz mieć wypasioną płytę, to dołó drugie tyle. Jak Ci się udało zmienić FSB w CPUCool? Mi krzyczy, że nie może czytać z PLL. Mam wersję 7.1.3 i oczywiście wybieram płytę z list K7VTA3 (nawet model PLL sie zgadza)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnożnik można zmienić na procku. Jak chcesz mieć wypasioną płytę, to dołó drugie tyle. Jak Ci się udało zmienić FSB w CPUCool? Mi krzyczy, że nie może czytać z PLL. Mam wersję 7.1.3 i oczywiście wybieram płytę z list K7VTA3 (nawet model PLL sie zgadza)

mam wersję 7.1.2 i co ciekawe mi nie robi problemów z PLL (poza ostrzeżeniami :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A temperatury jaki Ci pokazuje? U mnie 25 i 26 (temp 1 temp2) Trochę niskie... Ale zanim włączyłem chłodzenie procka z poziomu softu był "temp 2" ok 30 C. Acha no i teraz zjechałem z FSB do 100MHz (x6). No może faktycznie przy takiej FSB ten procek tyle ma...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potraktowałem proca gta3 i znów 3dmarkiem i obeszło się bez zwisów

i buraków :D . Ciekawe jak płyta zareaguje na AthlonaXP, który niedługo

w niej zagości - czy fsb znów będzie stało w miejscu? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...