Włodi Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Potrzebuje szybkiej pomocy z instalacją tunera. Narazie mam go pożyczonego od kumpla i nie mam wiele czasu... Chodzi o tuner o nazwie PLAY TV PRO na chipie BT 878+. Tuner w pudełku w wersji PlayTV PAK. Mam wielkie problemy z dobraniem sterowników pod winXP. W tych oryginalnych, które były dołączone do karty (zapewne tylko pod win 9x) niby wszystko działało ale program wywalał błąd krytyczny po kilku minutach. Ze strony prolinka ściągałem i testowałem wszystkie dostępne sterowniki do tego modelu karty. Jedyne, które jako tako działają pod windowsa o nazwie TV_XP_2.0. Lecz za nic nie mogę uruchomić dźwięku ;( Jedynie na tych oryginalnych sterach, które zawieszają sie po kilku sekundach słychać dźwięk. Naprawde już wiele sterowników testowałem i nic. Próbowałem też dScalera, obraz jest - dźwięku tradycyjnie nie ma ;( Ktoś wie jak okiełznac tę karte pod XP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 1. Nie instaluj żadnych sterowników, wywal te które masz 2. Wersja DScalera 3.1.0 W 'hardware/setup hardware' wybierasz model karty i tuner 'philips pal' Settings/Audio Input -> Tuner Musi działać! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 9 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Października 2004 Zrobiłem z tunerem w końcu, tzn to co najważniejsze działa: Dźwięk i obraz jest. obraz trochu lipny bo mam antenke nie za dobrą pozatym ta redukcja na wejściu jest wyruchana zdeka i trzeba ją troche przekrzywić w lewo żeby był obraz dobry. Wszystkie dodatki typu pilot, kamera, radio nie działają - nie udało mi się ich uruchomić ;( Pewnie jakieś oddzielne programiki do tego trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Bardzo dużo zależy od jakości wykonanej końcówki, także postaraj się zrobić ją porządnie. Pilota nie mam :) Przechwytywanie obrazu z kamery działa, ale do tego trzeba zainstalować już sterowniki (referencyjne dla bt878 - link gdzieś na forum) żeby w VirtualDubie było 'capture device' (po zrzuceniu tego co chcemy trzeba oczywiście je odinstalować). Radio próbowałem uruchomić, ale po instalacji któregoś tam z kolei programu zacząłem mieć bluescreeny i zakończyło się to przywracaniem C: ghostem :) Może i działa, ale dałem sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...