Skocz do zawartości
J@reQ

Do uztkownikw SOLTEK SL-75KAV

Rekomendowane odpowiedzi

Jakis czas temu zmienilem BIOS na wersje Q10 i co dziwne teray jak robuje odpalic powiedzmy MotherboardMonitor, to ekran robi sie czarny i kompa nawet nie mozna zresetowac, tylko trzeba go potraktowac przyciskiem Power. Tak samo dzieje sie gdy probuje odpalic Sisoftsandra+motherboard information, cpu and bios information, albo speed fan.

O co biega, jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tea ma bios q10, ale MM odkad pamietam zawsze mi resetowal kompa, nawet jak mialem bios q6.x. czemu nie uzywasz ViaHardwareMonitor? - to dziala napewno.

używam VIA Hardware Monitor,i tylko on mi działa, tylko że widzisz zainteresowało mnie to, że takie cueńko się dzieje. Najpierw zauważyłem na Motherboard Monitor, później na SpeedFan'ie.

A tak poza tym u mnie na Q10 stabilność dużo większa jak na tym Q6. Pisałęm też do Solteka, ale nie wiele mogli mi pomóc, bo oni nie zauważyli takich problemów u siebie.Kazali mi przeinstalować system, no to w końcu przeinstalowałem, ale to nic nie zmieniło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja tea ma bios q10, ale MM odkad pamietam zawsze mi resetowal kompa, nawet jak mialem bios q6.x. czemu nie uzywasz ViaHardwareMonitor? - to dziala napewno.

używam VIA Hardware Monitor,i tylko on mi działa, tylko że widzisz zainteresowało mnie to, że takie cueńko się dzieje. Najpierw zauważyłem na Motherboard Monitor, później na SpeedFan'ie.

A tak poza tym u mnie na Q10 stabilność dużo większa jak na tym Q6. Pisałęm też do Solteka, ale nie wiele mogli mi pomóc, bo oni nie zauważyli takich problemów u siebie.Kazali mi przeinstalować system, no to w końcu przeinstalowałem, ale to nic nie zmieniło.

Jakos nie miewalem takich problemow z moja plyta, a mialem po kolei wszystkie BIOSy az do najnowszego. Polecam przy odpalani MBM 5.0X uzywac funkcji debug czy jakos tak usunalem skrot nie pamietam nazwy, wtedy bedzie OK!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest na większości tych właśnie solteków, dzieje sie tak wtedy jak napiecie w biosie masz ustawione na inne niż deflaut. U mnie też tak jest. Jak mienisz na deflaut problem zniknie.

Całkowicie się z tym zgodzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...