nitz Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 Jakie są główne objawy zbyt ostrych timingów/zbyt dużego FSB? Zapuściłem no-name 256 MB 333 MHz na 266 MHz - Celeron :( CL 2.5 3 3 6 na CL 2 2 2 6 i w grach nic się nie działo. Potem poszedłem na całość i podkeciłem wszystko co się da, to jest: Celeron 2.5 GHz @ 2.8 GHz - nie wiem czemu nie chce więcej pójść MOBO MSI 845 PE - na niej mają chodzić P4 3.06 GHz RAM siłą rzeczy na wyższe FSB ok 288 MHz GeForce 440 mx SE 250/288 @ 275/350 VCore 1.525 na 1.55 DDR Core 2.5@2.6 AGP/PCI 66/33 Puszczam 3dMark01SE i w pewnej chwili wychodzi mi z testów. Natomiast jak robie test tylko z podkręconym procem i kartą to przechodzi test tak samo jak przechodzi kiedy są tylko podrasowane timingi. Co może być przyczyną tego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 7 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2004 przyczyna jest pamiec....gdy podkrecasz procka to rownoczesnie podkrecasz pamieci...proponuje podkrecic procka, grafe, a timingi minimalnie obnizyc..musisz po prostu znalezc moment w ktorym wszystko bedzie ze soba wspolgralo btw. grafa nie ma nic tu do rzeczy..mozesz ja miec caly czas podkrecona i nie wplywa to na krecenie procka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 8 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2004 Porobiłem jeszcze troche testów i chyba największym problemem jest dysk. Programy nie chcą się uruchamiać a po restarcie Win sprawdza błędy na dysku. I z tego co widze w Biosie nie ma blokady FSB na dysk więc chyba granica ok 2.8 - 2.9 Ghz jest nie do przejścia. Ale jeszcze spróbuje obniżyć timingi i potestować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...