arch Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Witam, otoz jestem nieszczesliwym posiadaczem Athlona 3000+ XP, plyty FIC AU13, 512 MB RAM DDR @333 Seitec, karty Prolink GF4200 Ti i zasilacza Chieftec 360W. Jak zapewne zdazyliscie juz spostrzec, sprzet ten (moze oprocz grafy) jest wybitnie apodkrecalny :? (niestety nie mi bylo dane go wybierac). W najblizszym czasie planuje przeprowadzic mala modernizacje, no i w tym momencie nasuwa mi sie na mysl pytanie, czy lepiej zaczekac i zainwestowac w platforme 64-bitowa, czy sprzedac ten caly stuff i kupic slawnego mobila 2500+ i jakas dobra plyte glowna + ramy? Z gory dzieki za propozycje. Aha i jeszcze jedno pytanie: Jesli mam HDD, nagrywarke i DVD-ROM to jak to podpiac na tasmach (tzn kolejnosc)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Jezu miliardowy temat o tym samym! Szuknij se szukajką! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 10 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2004 Sprawdzałeś, czy może mas odlokowany mnożnik w tym athlonie? Jeśli jest odblokowany, to sytuacja wcale nie jest taka zła. Wystarczy wtedy zmiana ramu na lepszy i podkręcenie procka (chyba, że ten fic nie ma żadnych opcji do oc) na fsb 200MHz lub więcej. Ja mimo wszystko chyba nie zmieniałbym go na mobila, bo musiałbyś sprzedać swojego z raczej dużą stratą. Co do napędów: hdd ustaw jako primary master nagrywarkę jako secondary master, dvd jako secondary slave. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...