Skocz do zawartości
arch

Co zrobic z tym sprzetem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, otoz jestem nieszczesliwym posiadaczem Athlona 3000+ XP, plyty FIC AU13, 512 MB RAM DDR @333 Seitec, karty Prolink GF4200 Ti i zasilacza Chieftec 360W. Jak zapewne zdazyliscie juz spostrzec, sprzet ten (moze oprocz grafy) jest wybitnie apodkrecalny :? (niestety nie mi bylo dane go wybierac). W najblizszym czasie planuje przeprowadzic mala modernizacje, no i w tym momencie nasuwa mi sie na mysl pytanie, czy lepiej zaczekac i zainwestowac w platforme 64-bitowa, czy sprzedac ten caly stuff i kupic slawnego mobila 2500+ i jakas dobra plyte glowna + ramy? Z gory dzieki za propozycje.

Aha i jeszcze jedno pytanie: Jesli mam HDD, nagrywarke i DVD-ROM to jak to podpiac na tasmach (tzn kolejnosc)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdzałeś, czy może mas odlokowany mnożnik w tym athlonie? Jeśli jest odblokowany, to sytuacja wcale nie jest taka zła. Wystarczy wtedy zmiana ramu na lepszy i podkręcenie procka (chyba, że ten fic nie ma żadnych opcji do oc) na fsb 200MHz lub więcej. Ja mimo wszystko chyba nie zmieniałbym go na mobila, bo musiałbyś sprzedać swojego z raczej dużą stratą.

Co do napędów:

hdd ustaw jako primary master

nagrywarkę jako secondary master, dvd jako secondary slave.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi