nogal Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 wczoraj wrzuciłem długo oczekiwanego GF3 Gainward 450/GS , miałem wtedy jeszcze cały zasrany różnymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>łami system ... przeszedł 3Dmarka 2001 i pokazał 6500 punktów , byłem troszkę zawiedziony wynikiem (Athlon 1500XP, 256DDR). No to przeinstalowałem system (planowałem to od dłuższego czasu) no i zaczeły się jaja - komp. zawiesza sie zawsze na teście ze smokiem :( juz nie wiem co zrobic - mam najnowsze detonatory (40.41) i VIA (1441). Nie wiem co jest grane !!! Próbowałem wielu rzeczy , łacznie z odpalaniem karty w safe mode (175/400) - też zwis !!! już nie wiem co zrobić. U brata na kompie przechodzi cały test bez problemu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A proc kręcony czy nie???(u ciebie i u brata) Jaka zasiłka i jakie napięcia...(u ciebie i u brata) Napisz wszystko.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Odpal 3DMarka2001 z wyłączonym testem ze smokiem, jeżeli przejdzie cały to zainstaluj ponownie 3DMarka. PS Jeżeli wyskakuje ci jakiś File Corrupt to znaczy że podkręciłeś procka , zmień go na Default, ale i tak zreinstaluj 3DM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Z tego co pamiętam to ta karta nie działała prawidłowo na wszystkich płytach. Ale moge sie mylić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A proc kręcony czy nie???(u ciebie i u brata) Jaka zasiłka i jakie napięcia...(u ciebie i u brata) Napisz wszystko.... proc nie kręcony , zasilacz nowy (z wcześniejszym były problemy) .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 Odpal 3DMarka2001 z wyłączonym testem ze smokiem, jeżeli przejdzie cały to zainstaluj ponownie 3DMarka. PS Jeżeli wyskakuje ci jakiś File Corrupt to znaczy że podkręciłeś procka , zmień go na Default, ale i tak zreinstaluj 3DM z tym napewno jest ok, przeinstalowywałem 3dmarka i dalej to samo - pada na teście ze smokiem High , ciągle w tym samym miejscu (z kompa wydobywa się w tym momencie cichy pisk ... :?: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A jak ty chcesz ustawić 64bit? (masz prototyp tego nowego monitora 8O 8O 8O ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 zainstalowałem także Win98 i też zwis w tym samym miejscu , w XP to samo. Wszystkie kombinacje streowników itp. zawiodły. Sprawdzałem jeszcze raz karte na kompie brata - tam działa ok, test spokojnie przechodzi.... co dalej ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 A jak ty chcesz ustawić 64bit? (masz prototyp tego nowego monitora 8O 8O 8O ) sory - z nerwów juz mi sie pojebało ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 p.s nie umiem takze zwiekszyc kolorow do 64 bit , tylko 32 32bity to maks co może być, nic dziwnego że nie możesz zwiekszyc. Czy oprócz 3dSmarka coś jeszcze pada :?: jak nie to raczej jest problem z tym programem, który IMHO można olać. Sprawdz jakieś gierki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 20 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2002 własnie testowałem grając w GTA3 - wszystko ładnie działa , zero zwisów . A więc czy jest to możliwe aby coś 3DMARK coś fajfczył ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Jeśli gry działają OK to tak mi się wydaje. Co prawda przeinstalowywałeś już go ale pewnie coś zostaje (jakieś pliki smieci lub wpis w rejestrze) i to pewnie powoduje problemy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Niektórzy twierdzą że 3dmark kłamie więc możliwe że u Ciebie tak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 właśnie wydałem prawie 100% diagnoze , w jakiś sposób grafa prawd. sie za bardzo grzeje na mojej płycie (na benchamrk.pl są ludzi z taka samą płyta i identycznymi problemami !) . Odpalałem Battlefield 1942 z 200/450 (enhanced mode) - gra wiesza się po 2-3 minutach w taki sam sposób jak 3DMark. W trybie safe 175/400 gra chodzi bez zarzutu, a można grać przez wiele godzin . Co wy na to ??? kupiować jakieś wentylatorki na grafe ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 wczoraj wrzuciłem długo oczekiwanego GF3 Gainward 450/GS , miałem wtedy jeszcze cały zasrany różnymi <span style="color:red;">[ciach!]</span>łami system ... przeszedł 3Dmarka 2001 i pokazał 6500 punktów , byłem troszkę zawiedziony wynikiem (Athlon 1500XP, 256DDR). No to przeinstalowałem system (planowałem to od dłuższego czasu) no i zaczeły się jaja - komp. zawiesza sie zawsze na teście ze smokiem :( juz nie wiem co zrobic - mam najnowsze detonatory (40.41) i VIA (1441). Nie wiem co jest grane !!! Próbowałem wielu rzeczy , łacznie z odpalaniem karty w safe mode (175/400) - też zwis !!! już nie wiem co zrobić. U brata na kompie przechodzi cały test bez problemu.... zreinstaluj drivery na np.: 30.82. Na niektórych configach 40.41 robią różne jaja!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 próbowałem wszystkich kombinacji driverów ... wiec to odpada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 dokładnie odinstaluj ten syf pt. 40,41 ale dokładnie usuń wszystko z dodaj/usun-stery i wdm zainstaluj np.30,30 i ponownie dx8.1 na pewno pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_jaro_ Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 A jaką masz płytę główną bo ja też słyszałem że na niektórych płyta głównych jest problem ze stabilnością tej karty !! :x Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nogal Opublikowano 22 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2002 A jaką masz płytę główną bo ja też słyszałem że na niektórych płyta głównych jest problem ze stabilnością tej karty !! :x zobacz podpis .... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...