Boogie Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam. Jestem nowym użytkownikiem tego forum, także witam wszystkich forumowiczów. Od wczoraj mam problem z kompem brata. 2 dni temu reinstalowałem mu system XP Prof. z SP1. Wszystko było ok, tylko od wczoraj proces "system" zajmujący ok 200 kb pamięci zaczął notorycznie pochłaniać 100 % zasobów procesora. Może ktoś z forumowiczów miał podobny problem i udało mu się go usunąć? Dodam, że brat ma Nortona 2004 (myślałem, że to może jego wina, ale po odinstalowaniu nic się nie zmieniło) + Sygate Personal Firewall. Laptopa Acer na sis650. Z góry dzięki za pomoc. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maker Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Pobrałeś wszystkie aktualizacje systemu ?? Możliwe że wirus wpadł jakiś ;) Windows Update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Z tymi aktualizacjami to jest mały problem, bo nie można ich pobrać. Wgrywałem Xp bez SP z standardowym CDKeyem (FCK.....), i później zmieniłem CDKey, żeby zainstalować SP1. Na nieszczęscie brat ma CDROM QSI, modelu nie pamiętam, który jest bardzo czuły i nie bootuje żadnych pirackich systemów, z wyjątkiem oczywiście orginałów. Jakimś cudem 1 z 8 płyt, które posiadam z XP, była jedyną, która się bootowała. Kompa przeskanowałem Nortonem + skaner mks i nic nie wykryły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja miałem taki problem, że po odpaleniu sys pojawiał mi się proces "IOSDT" i też zrzerał 100% zasobów. Poszukałem gnoja na dyskach i znalazłem, ale po restarcie znowu się pojawił. Okazało się, że plik był rozsiany po całym dysku C. Usuwanie go było bez sensu. Bo co chwile jakiś nowy się znajdował. Pogrzebałem trochę w rejestrze, i wywaliłem wszystkie jego wpisy. Teraz już mam spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Na nieszczęscie brat ma CDROM QSI, modelu nie pamiętam, który jest bardzo czuły i nie bootuje żadnych pirackich systemów, z wyjątkiem oczywiście orginałów.Sorry za małe OT ale czy to w ogóle możliwe ? Jesli tak, to na jakiej zasadzie taka sprzętowa blokada działa, bo się nigdy z czymś takim nie spotkałem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Kiedyś słyszałem o czymś podobnym. Mianowicie Audio CD miały być tak blokowane, aby nie możliwe było ich przegywanie. Może w niektórych sprzętach też takie coś się pojawiło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Ja miałem taki problem, że po odpaleniu sys pojawiał mi się proces "IOSDT" i też zrzerał 100% zasobów. Poszukałem gnoja na dyskach i znalazłem, ale po restarcie znowu się pojawił. Okazało się, że plik był rozsiany po całym dysku C. Usuwanie go było bez sensu. Bo co chwile jakiś nowy się znajdował. Pogrzebałem trochę w rejestrze, i wywaliłem wszystkie jego wpisy. Teraz już mam spokój.U mnie raczej to nie przejdzie, bo ten proces jest nieusuwalny. Sorry za małe OT ale czy to w ogóle możliwe ? Jesli tak, to na jakiej zasadzie taka sprzętowa blokada działa, bo się nigdy z czymś takim nie spotkałem ?W sklepie komputerowym usłyszałem, że niektóre modele CDROMów QSI mają bardzo czułe lasery i większość płyt bootowalnych traktują jako niebootowalne. "Chwytają" jedynie orginały Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Może spróbuj w MSConfig'u wywalić ten proces ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam, sorki że się dokleję do tematu, ale nie chcę zakładać nowego. Mam jak dlamnie nietypowy problem. Mianowicie dziwnie blokuje mi myszkę, tzn. mysz działa w pewnym momencie tak jakby się komp zawiesił na jakieś 5-8sekund poten znów działa. Mam win xp pro +sp2;a w trayu pande antyvir, gg, incd, daemona nic nie widzę więcej co by mogło to powodować. skanowałęm kompa pandą , mks on-line, i ad-aware6. prubowałęm reinstalki sterów myszki. Hhhhmmmmm. .. .. .. brak mi pomysłów co z tym zrobić, (niechce mi się formatować-bo to troszke bez sensu), a wk....ia mnie to bardzo. POMOCY :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Sprawdź czy Ci coś nie zrzera całych zasobów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 wyłączyłem w biosie "CPU Therma-Thortlling" (niezauważyłem że było 50%) czy jakoś tak i chyba ustąpiło. Hmmm czyżby to, było to ? Procek ma 52*C , niby nie tak dużo. Edit hmm.. a jednak się myliłem dalej przycina, i pomału pomysły mi się kończą. jak daje menadżera zadać to 98% to bezczynność,a jak przytnie to nic nie widać na tym śmiesznym wykresie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 wyłączyłem w biosie "CPU Therma-Thortlling" (niezauważyłem że było 50%) czy jakoś tak i chyba ustąpiło. Hmmm czyżby to, było to ? Procek ma 52*C , niby nie tak dużo. To nie będzie zależeć od temperatury procka. Ja na ciach!owym chłodzeniu miałem w stressie 60* i mysz nie zacinała. Sprawdź czy jak Ci zaczyna przeskakiwać to nikt nie buszuje po twoim kompie (udostępnione foldery ?) albo czy jakis program nie pobiera ci plików z neta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 Dzisiaj rano dostałem info od brata, że komp wrócił do "normy" tzn. problem rozwiązał się sam, proces "system" zużywa max. 1 % CPU. Mam tylko nadzieje, że to nie chwilowa poprawa. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...