zeus11 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Witam, wszystkich, jestem nowym forumowiczem, ale zdążyłem już przeglądnąć wszystkie zagadninia na temat tej płyty. Posiadam procesor PIV 2,6 HT Northwood, Asus P4P8X, 2*256 Twinmos 3200 Cl2,5, Radeon 9700Pro, zasilacz Chieftec 420, reszta chyba nie ważna. Problem z tym że nie mogę podkręcić tego procka na tej płycie więcej niż 2,85 (FSb 220) potem komp się restartuje. Próbowałem już różnych kombinacji z napęciami procka, pamięci. W zakładce Dram Frequency mam tylko AUTO lub 400, Bios płyty najnowszy 1017, zmiana timingów pamięci też nic nie daje. Czy ktoś wie jak ustawić parametry w biosie, może ta płyta nie wyrabia więcej? I jeszcze jedno mam możliwość zmiany tej płyty na Asusa P4P800PE - E czy jest sens? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldenSo Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 masz włączone dzielniki pci/agp , jak chłodzisz procka? (Wiem ze northwood ale zawsze :/ ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeus11 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Na procku mam ałożonego Pentagrama 80Cu, ustawiony jest na 200obr a temp procka w spoczynku 33 stopnie a w stresie 47. Taktowanie pci/agp w biosie moge ustawić na - 66.66/33.33, 72.73/36.36, 80.00/40.00, ale przy ustawieniu czy na auto, czy na 66/33 jest to samo. Dodatkowo nie wiem gdzie to sprawdzić czy jest ustawione sztywno czy zmienia się razem ze zmianą FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 zanim zmienisz płyte sprawdź na innej płycie czy procek się kręci.Może to on nie wyrabia ? AGP/PCI jak masz na auto to masz 66/33.Możesz sprawdzić Sandrą.Jak będziesz miał podkręcone to ci powie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dustone Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 z tymi dzielnikami są niezłe jaja bo wczoraj pomimo zmian w biosie ai oc na standard szyna miała 93 MHz i zaczeły się jaja z grafą i hdd.Może miał ktoś taki przypadek i wie co jest grane.Płyta to asus p4p800pe a bios 1018 final.Ps. może jest jakiś sposób aby zablokować szynę??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...