QauczuQ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Cze, czy będzie duża różnica w wydajnosci między; 2*256 Dual DDR 400 na Nfoce2 ultra a jedną kością 512 DDR 400 też na Nfoce2 ultra, zakładając że są tego samego producenta i na tych samych kościach. I jeszce chciałem zapytać czy Twinmosy 2*256 DDR 400 Mhz na kościach Twinmosa to dobry wybór (dadzą się podkręcić co nieco?) czy lepiej kupić jedną kosc 512 i w przyszłości dokupić drugą (jak fundusze pozwolą :) ) :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 dual ddr u amd nie daje zbyt wiele max 2-3% na twoim miejscu bralbym 512 potem dokupil druga i mialbym 1gb w dualu :) teraz to standard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 czy lepiej kupić jedną kosc 512 Lepiej kupic 512MB a poźniej dokupic następne 512MB, przynajmniej oszczędzisz sobie kasę sprzedając po niższych cenach 2x256MB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 dziękówa!!! tak też uczynie. EDIT : a tu link który znalazłem na temat wydajności dual i single http://pclab.pl/art2705-1.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
youseek Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 bralbym 512 potem dokupil druga i mialbym 1gb w dualu teraz to standard Standard jak pojda.. Nforce 2 nie lubi 2x512 oj nie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QauczuQ Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 przeczytałem ten test (linka powyżej), poczytałem też trochę o Abicie Nf-7 : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=303...er=asc&&start=0 zauważyłem że w tym topiku koledzy czasem zaznaczją że lepiej się im podkręca - pamiec i szynę FSB - , wtedy kiedy mają tylko jedną kosć. Nasuwa mi sie takie pytanie; to po co kupiować dwie kości jak można jedną i ją wyśrubować przez to również wyżej podniesc FSB(o ile procek pozwoli)? Czy przyrost wydajności wtedy nie bedzie większy niż przy Dualu - bo z tego testu ( http://pclab.pl/art2705-1.html ) to DUAL w najlepszym przypadku daje do 6 klatek w grach wiecej - ale mniejszych timingach i wyższym FSB?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 13 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2004 bralbym 512 potem dokupil druga i mialbym 1gb w dualu teraz to standard Standard jak pojda.. Nforce 2 nie lubi 2x512 oj nie.. ??? Może jakieś przykłady bo pierwsze słyszę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pon_ton Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Odświeżę trochę wątek: Jaki jest zysk wydajności między trybem single i dual na platformie Intel? (na dodatek na chipsecie VIA PT880) poz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...