Skocz do zawartości
Moog

Dylemat zakupu. Monitor czy ram ???

Rekomendowane odpowiedzi

witam ostatnio sprzedałem kilka rzeczy i nazbierałem koło 450 zł . Nie mogę się zdecydować co kupić czy ram ... narazie mam 512 333mhz reszte sprzętu ok czyli barton 2500 , GF 6800 @ GT ale mam też monitor 14" :lol: i tutaj pytanie . Czy sprzedać stary monitor i kupić jakiś do 500 zł 19" na allegro . Czy też poczekać uzbierać na LCD a tymczasem sprzedać te 512 które mam teraz i dołożyć do 512 x 2 hynixa ? Ciężki wybór :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym się nawet nie zastanawiał - sprzedaj monitor i kup coś porządnego. Przecież taki mały monitor musi psuć całą przyjemność z grania. Minie jeszcze trochę czasu zanim panele lcd będą miały parametry monitorów crt (a może wogóle wyginą, na rzecz monitorów oled?), więc moim zdaniem wciąż jest sens <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> crt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja bym bral ram :P

mialem taki monitor i wiem co to znaczy ;) jak jest jeszcze w dobrym stanie, obraz nie jest rozmyty itp to tak jak juz pisalem wzialbym ram a dopiero pozniej monitor :mrgreen: a jak ci sie juz sypia czesci z niego :mrgreen: no to wtedy bierz nowy monitor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ty sie nas pytasz na czym tobie bardziej zalezy?

ja bym wzial monitor bo po co co cokolwiek innego jak oslepniesz i nawet sobie ramu nie zamontujesz?

ja jakies 4 lata temu jeszcze siedzialem na 14@56hz i powoli sleplem mialem problemy z czytaniem bo mi literki skakaly a na przymusowej wizycie w szkole na badanie wzroku sie nauczylem literek na pamiec bo nie bylem w stanie przecyztac. potem zmienilem na 15@72hz i przestalo sie wlasciwie pogarszac a pozniej 17@85hz i mi wzrok wrocil do normy. ludzie nie warto pakowac w karty graficzne i ramy zeby gry szybko chodzily jak sie ma tyc hdetali nie dostrzegac przez wlasna slepote.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym wiedział co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> to zapewne nie pytał bym was . Co do monitorku to rzeczywiście jest troszkę rozmyty :P ale mam na nim filtr :) oczy pieką , swędzą ble . Dlatego zapewne pójdzie kasa na monitor , ale chciałem się was poradzić bo pewny nie byłem . Co do samego ów monitora to jedynym teraz moim zmartwieniem jest pytanie czy LCD np dobra 15" Belinei lub IIYAMA E380S czy też 19" ale CRT Compaq P910 :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Belina ma (miała) słaby system serwisowy mam Iiyamę jest jak powinno być czyli obraz cacy i bez zmian od listopada 2003.

Ten wybór ram (512) czy monitor to tylko monitor jak byś miał 256 to można mieć rozterki a tak to tylka kwestia jaki monitor.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze powinien ci dac za edytowanie postow , zobacz jak to wyglada jak piszesz po zdaniu i nowy post ( a punkt ci zniknie za tydzien , wiec sie nie nerwuj :) ) .

A jezeli juz sie odezwalem w tym temacie, to bym zbieral na dobry monitor ( bo to wedlugo mnie najwazniejsza czesc kompa )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety wypadła pewna sytuacja która mnie zmusza do wyadania nie więcej niż 500 zł co wyklucza zakup LCD ! :( jestem podłamany ale cóż .... potrzebuje monitora 19" CRT co sądzicie o tym http://allegro.pl/show_item.php?item=32568242 ? Jeżeli nie ten to który ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi