Skocz do zawartości
pavełek

Celeron 333MHz i OC

Rekomendowane odpowiedzi

No nic kupiłem płyte i procka za 50 zł z myślą złożenia drugiego kompa tak dlla zabawy no i skompletowałem. Teraz mam chęć aby pogonić troche tego dziadka ale to wszystko jest na Intel Atlanta 440LX a procek na SLOT. Nie ma to zadnych zworek ani mozliwości manipulowania zegarami w BIOS'ie i mam pytanie czy ktoś wie gdzie można znaleść jakies sposoby na podkręcenie tego antyku ? 8)

Druga sprawa - dysponuje P2 266MHz i tym Celeronem 333MHz, które jest lepsze do OC i które jest wydajniejsze w deafault'cie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hyhy pamietam jak za czasow jeszcze chyba 8 klasy podstawowki krecilem p2-333 na 412 i chodzil stabilnie pare lat bez zmiany napiec i na boxowym chlodzeniu :P Sam nie wiem jak mi sie wtedy to udalo , bo malo co w biosie rozumialem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na LX rzeczywiście za bardzo go nie skręcisz

A co do OC

to slotówki się skrecało poprzez podniesienie na szyne 100, ale to wymagało w niektórych przypadkach zwiększenia napięcia o 0,5v do 1v. Polegało to na zasłonięciu na slocie jednego ze styków, przy jednoczesnym połączeniu lutem 2 innych. Czyli zabawa z lutownicą. Było kilka kombinacji, w zależności od wysokości pożądanej wyskokości napięcia vcore.

Ja tak celerona 300A skręciłem, chodził na 450 przez około 2 lata. To dopiero był demon szybkości...

w mojej okolicy były wtedy popularne p2 333, 450, ale one były wolniejsze od tego proca, ze względu na połowę prędkości L2 w stosunki do proca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...