pavełek Opublikowano 14 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2004 No nic kupiłem płyte i procka za 50 zł z myślą złożenia drugiego kompa tak dlla zabawy no i skompletowałem. Teraz mam chęć aby pogonić troche tego dziadka ale to wszystko jest na Intel Atlanta 440LX a procek na SLOT. Nie ma to zadnych zworek ani mozliwości manipulowania zegarami w BIOS'ie i mam pytanie czy ktoś wie gdzie można znaleść jakies sposoby na podkręcenie tego antyku ? 8) Druga sprawa - dysponuje P2 266MHz i tym Celeronem 333MHz, które jest lepsze do OC i które jest wydajniejsze w deafault'cie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Zapomnij o oc chipset typu LX ma jedynie magistrale 66 Mhz i doopa nic nie zrobisz wiem jedynie ze płyta gigabyte na LX miała fsb 100 Mhz. Płyta na BX to było by to. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel_k Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 dokladnie tylko bx'ik choc ja max podkrecalem celka do 375[75*5] bo wyzej to urzadzenia na pci siadaly :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyr Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Hyhy pamietam jak za czasow jeszcze chyba 8 klasy podstawowki krecilem p2-333 na 412 i chodzil stabilnie pare lat bez zmiany napiec i na boxowym chlodzeniu :P Sam nie wiem jak mi sie wtedy to udalo , bo malo co w biosie rozumialem :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregu Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Na LX rzeczywiście za bardzo go nie skręcisz A co do OC to slotówki się skrecało poprzez podniesienie na szyne 100, ale to wymagało w niektórych przypadkach zwiększenia napięcia o 0,5v do 1v. Polegało to na zasłonięciu na slocie jednego ze styków, przy jednoczesnym połączeniu lutem 2 innych. Czyli zabawa z lutownicą. Było kilka kombinacji, w zależności od wysokości pożądanej wyskokości napięcia vcore. Ja tak celerona 300A skręciłem, chodził na 450 przez około 2 lata. To dopiero był demon szybkości... w mojej okolicy były wtedy popularne p2 333, 450, ale one były wolniejsze od tego proca, ze względu na połowę prędkości L2 w stosunki do proca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Aha czyli jak LX to lipa jest :? hmm ale kręcić na wszystkim mozna, tak więc jakieś dokadniejsze instrukcje odnośnie tych styków na CPU by mi się przydały, no i odnosnie 2-go pytanka to co jest lepsze Cel 333MHz czy PII 266MHz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mitussm Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 U mnie max 333@417 (asus p2b), później podmieniłem w szkole (hehe) na 300-tkę, ona 512 ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Ok już podkręciłem SOFT FSB i mam 400MHz przy FSB 80 i własnie czy PCI 40 MHz nie posadzi mojej sieciówki ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fobos Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Ja tez mam celka 333mhz na slot1 poszedl bez zwiekszania vcore na fsb 100mhz, a celek 300 tak samo na 450mhz. Chyba dobre prockimi sie trafiaja ? :) Podnos mu fsb jak dlugo da rade :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 mozesz zamalowac pin B21 (strona B to chyba ta z jadrem powinna byc podpisan) to wymusi fsb 100mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...