tw_psycho Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 witam, wiem ze to juz bylo, bo widzialem to tu na tym forum ale nie umiem tego znalesc. Chodzi o to, ze uruchamia mi sie automatycznie tryb graficzny, a chce aby bylo normalnie, w tekstowym. druga sprawa to przy okazji, mam problem z tym panelem na dole. Otóż jest on podzielony na kilka czesci, wiecie, pierwsze to cos ja w winzgrozie 'szybkie uruchamianie', drugie hmm kurde jak to opisac, sami wiecie :) w kazdym razie chodzi o to ze 'to pierwsze' czyli 'szybkie uruchamianie' sie jakos poszezylo tak, ze nie ma tego 'drugiego' i nie ma tych paskow do ustalania wielkosci, po prostu nie da sie ustawic zeby bylo 'normalnie'. Troche to nie po polsku napisane, ale mysle ze kazdy wie o co chodzi. Wie ktos jak to poprawic? pozdrawiam, Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 No i wszystko jasne, nawet nie napisałeś jakiego masz linuxa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 linux, to linux, ale jezeli to takie wazne, mam auroxa 9.4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 Plik /etc/inittab linijka : id:5:initdefault: z "5" zmien na "3". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 linux, to linux, ale jezeli to takie wazne, mam auroxa 9.4Generalnie jest wazne bo dystrybucje sie roznia miedzy soba pod wzgledem ukladu plikow w /etc, z ktorych korzysta system podczas startu - trzeba doczytac ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 15 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2004 No zero różnicy międzi np: Slackiem 1.0, a Slackiem 10.0, poprostu identyko! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Czytales uwaznie? ;-) Niektore dystrybucje roznia sie miedzy soba a nie kolejne wydania tej samej dystrybucji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 To był tzw. sarkazm i złośliwość... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Skrypty BSD - Slack, skrypty SystemuV - wszelkie klony RedHata. To jest zwiazane ze startem systemu. Ze startem X-ow zwiazane sa przypisania zadan dla poszczegolnych runleveli. Tu rowniez jest inaczej - na Slacku Xy to 4, na klonach RH to 5, w obu przypadkach tryb konsolowy , wielouzytkownikowy z dostepem do neta to runlevel 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Plik /etc/inittab linijka : id:5:initdefault: z "5" zmien na "3". no wlasnie dzieki, po prostu zapomnialem jak sie nazywa ten plik. a wie ktos moze ja rozwiac ten moj drugi problem? albo przynajmniej czy wiecie o co mi chodzi? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 a wie ktos moze ja rozwiac ten moj drugi problem? albo przynajmniej czy wiecie o co mi chodzi? :Dmoze napisz ktory DM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Raczej WM niz DM ;-) A kolege Palucha czeka jeszcze lektura regulaminu forum i podstaw Linuksa, zeby wiedzial, o czym pisze ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Raczej WM niz DM ;-)sie bede upieral przy DM :> wm - metacity i kdewm (?) oraz *boxy, ion, pek, fvwm i masa innych. kolejnosc od _dolu_. zaden z nich nie ma paska :P pasek je z DM ;) no chyba ze recznie dodany, ale w tym przypadku watpie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Fluxbox ma :-) I jeszcze staaary FVWM 95. I jeszcze pewnie by sie kilka znalazlo. Ja strzelam, ze chodzi o jakies KDE lub GNOME :-) Ale moze kolega zadajacy pytanie sam sprecyzuje, dokonujac ukrocenia tych niecnych domniemywan :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 tak, flux ma, ale to wybryk ;) fvwm ma wszystko :P ale maaaaalo prawdopodobne zeby uzywal :D poczekamy na wyjasnienie, chociaz pewnie kde lub gnome, tak jak napisales ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 yy no ten tego chodzi o KDE :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...