Luk@s Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Mieszkam jak napisane w profilu i zawsze dostawalem IP zaczynające się 83.30.xx.xx (30 to Katowice). Jednak od paru dni dostaję numery zaczynające się na 83.29.xx.xx (Łódź). Czy ktoś niekoniecznie z okolic Katowic zauważył dziwne przydzielanie IP, czy tylko moje okolice mają taką "przyjemność", może to jakaś awaria :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 heh od kiedy druga para licz oznacza miasto w jakim sie mieszka:D mi od niepamietnych czasow przydziela 83.29.xx.xx chociaz mieszkam w nowym sączu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 16 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2004 Nie w jakim się mieszka, tylko najbliższe duże że tak się wyrażę. Tam pewnie gdzie są jakieś dalsze routery tpsa czy coś. Tak czy siak K-ce i okolice zawsze miały i mają 30 końcówkę, a rozdzielenie jest. Zauważ, że np. ludzie z W-wy mają 31 i tak dalej. Już o tym było pisane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 No to ja powinienem podlegac pod Kraków bo jest to najblizsze duze miasto. Kraków jest pozatym wiekszy od Katowic .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 17 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2004 Dalej mnie źle rozumiesz... Wyrażę się inaczej. Po prostu różne części kraju niekoniecznie sensownie mają różną drugą cyfrę. Wpisz sobie na www.ripe.net po kolei 83.29 potem 83.30 i na koniec na przykład 83.31. Zobaczysz co wyskoczy. A mnie zdziwiło, że nagle mi zmienili... No i masz: Kraków Łódź Katowice Warszawa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Widocznie skończyły im się adresy z puli 83.30.xx.xxx na węźle kat-ru1 i walneli pule IP 83.29.xx.xxx z której też mam IP od niedawna . Na szczęście nie ma z nim jakiegoś większego problemu tak jak z IP 83.30 w zeszłym roku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 20 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Pewnie tak. Może ze stronami problemu nie ma, ale odnoszę wrażenie, że jest jakoś gorzej - wolniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Na szczęście nie ma z nim jakiegoś większego problemu tak jak z IP 83.30 w zeszłym rokuZa to są inne problemy. Upload do kogoś mam 5kB/s. Na przykład jak przez tlena śle plik. Mimo że u mnie i u odbiorcy łącze nie jest używane. Mam dosyć tej Neostrady.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 siakos ja problemow nie mam zadnych tez mam to ip 83.29.xx.xx i upload mam taki jak mam miec. nie wliczam w to oczywiscie wysylania plikow przez jakies glupawe komunikatory bo wiadomo ze przez to nigdy nie bedzie dobrego transferu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojs Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Luk@s, jak wpisałem sam początek, czyli 83.25, to wyszukiwarka pokazała, że to Szczecin. Dopiero, jak wpisalem cały mój numer, to pokazalo Gdańsk, co z resztą ma największy sens... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Bo w przypadku 83.25 i kilku innych podzielone jest na dwie części (83.25.0.0 - 83.25.127.255 to Szczecin a 83.25.128.0 - 83.25.255.255 to Gdańsk). Ale na niektórych cały zakres (83.xx.0.0 - 83.xx.255.255) jest dla całego miasta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...