Gość Niko123 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Mam dysk 160 giga WD 7200 , 8 mb programem EVEREST Home Edition sprawdzam temp dysku i max wynosi mi ona 51 stopni czy to bezpieczna temp , bo w lato niesprawdzalem ale zakladam ze do 55 napewno dochodzilo a wy jak macie????????? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damqq Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 jesli czujesz ze temp jest za duza to zamontuj wiatraczek aby wial od dolu w dysk, jesli jest taka mozliwosc.jesli czujesz ze temp jest za duza to zamontuj wiatraczek aby wial od dolu w dysk, jesli jest taka mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 50 stopni to dysk spokojnie wytrzyma. dobrze jednak by bylo zamontowac jakis wentyl wdmuciach!acy albo dobrze przykrecic dysk do budy. aby stykal sie z jej metalowymi czesciami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafałek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 jesli czujesz ze temp jest za duza to zamontuj wiatraczek aby wial od dolu w dysk, jesli jest taka mozliwosc. No właśnie, jak taki wiatrak powinien wiać i dlaczego? Ja mam dwa dyski i wiatraki na każdy z nich, wieją one na dyski, czyli na tą blachę :) Temperatura spadła, ale nie wiem czy tak jest dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damqq Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a po co wiatraczek ma wiac na blache przeciez to ten uklad pod spodem sie grzeje pomysl troche! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mart!nek Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 50*... phie, mechanizm musi się przecie rozgrzać, żeby dobrze chodził :D Mój dysk od lutego w stressie ma ponad 70 i do tej pory żyje, więc absolutnie nie masz się o co martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuicets Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Nie tylko elektronika sie grzeje. Przeciez silniczki tez robia swoje. Talerze rowniez w prozni nie wiruja, i sie nagrzewaja przez opory. Ja bym tu podzielil 50/50 z tym cieplem. Tak czy owak ja tam mam 36 na dysku, - czy mam sie martwic??? :):):) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Dziekuje za rady Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...