julas Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 mam na serwerze stojacym w domu strone www. chcialbym umiescic na niej informacje o uptime serwera. znacie jakis skrypt ktory bedzie to generowal. system - openbsd, serwer www - apache. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 http://www.uptime-project.net/ może coś takiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 rozwaze to, ale wolalbym nie brac od razu udzialu w jakis projektach... (za duzo juz tego :wink: ) wydaje mi sie ze wystarczy do tego jakis skrypcik, tyle ze ja nie bardzo sie na tym znam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Masz obsluge php czy jakiegos innego jezyka server-side? jesli tak to wywolaj za jego pomoca uptime z systemu, odpowiednio sparsuj i wyswietl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 a bez php sie nie da...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 mozesz np. cronem co jakis czas generowac gotowy obrazek, badz plik z tekstem, do ktorego strona sie odnosi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 hmmm... ok, sprobuje. dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 Najgłupszy sposób bez niczego: do crontaba na przykład co minutę: echo "<html><body>`uptime`</body></html>" > /home/user/public_html/plik.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julas Opublikowano 18 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2004 o wlasnie o cos takiego mi chodzi!! gdybys jeszcze mogl mnie oswiecic jak zrobic zeby te linijke ktora powstaje wklejac do istniejacego html'a nie zmieniajac calego pliku konkretnie: mam strone ze wykresami uzycia cpu i sieci, no i chcialbym zeby jeszcze na gorze pokazywal sie uptime. jak to zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...