pako_kinG Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Czy jeżeli zepusje mi się cd-rom (LG52x) i dam go do serwisu, i dadzą mi nowy lub naprawią go czy przedłuża mi się gwarancja o 1 rok dłużej???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Jeżeli wymienią na nowy to tak. Jeśli naprawią to gwarancja się przedłuży o czas naprawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Z tego co czytalem w Chipie to jesli dostaniesz nowy naped to ci przedluza, a jak tylko naprawia to okres nie zostanie przedluzony. Nie jestem w 100% pewien :? Pozdrowka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 pamietajcie o okresie rekojmi 12 miesiecy! na jej podstwie mozecie ubiegac sie o zwrot pieniedzy do okresu 12 miesiecy... sprzedawca albo odda pieniadze albo musi dac nowy sprzet (naprawa bedzie tu kwestia naciagana i mozna jej odmowic) gwarancja jest tylko dodatkowym zabezpieczeniem - tak mowia przepisy jest tez jeszcze jeden punkt... jesli usterke sie powtorzy w wypadku gdyby sprzedawca dal nowy sprzet zamiast kasy to nastepnym razem musi dac juz pieniadze i nie bedzie nas obchodzic juz naprawa... Pisze to bo wczoraj odzyskalem pieniadze za SONY SD-M51 zakupione 14 miesiecy temu... dlatego 2 miesiace wiecej bo udowodnilem ze ekspertyza serwisu ARPA - Sony Poznan byla wadliwa i zabrala mi prawo instytucji rekojmi... Jeszcze raz podkreslam .. WSZYSTKO PODLEGA REKOJMII nawet wiatraczek na ktorego niby nie ma gwarancji... zachowaj paragon i jak sie zepsuje oddaj... Jak bedziesz sprawe odpowednio porwadzil to zobaczysz zwrot pieniedzy... :) hymm z tego wszystkiego zapomnialem skasowac soniaka z configa ponizej :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako_kinG Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 To [gluteus maximus] chyba opchnę ten cd-rom już 2 razy mi się zrypał za pierwszym razem mi wymienili na nowy a niedawno temu znowu siadł i mi naprawili.Felerny model i niech szlak trafi te cd-romy LG. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 hymmm... wlasnie dzwonilem do brata (pracuje on w sadzie...) na podstawie obecnych przepisow nie dolicza sie do okresu gwarancji czasu kiedy dany element przebywal na serwisie.... oczywiscie wszystko mozna naciagnac i zazwyczaj producent uznaje roszczenia dla swietego spokoju... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 prawda jest taka ze i tak jestesmy skazani na laske lub nie laske sprzedawcy ! oczywiscie mozna sie wyklucac i zarzucac sklep paragrafami ale to i tak na nic, chuba ze ktos ma w rodzinie rezolutnego adwokata ktiry sie za nim wstawi ! wiem o czym pisze, ostatnio mialem bardzo przykre doswiadczenia z firma komputronik i zakupionym tam monitorem samsunga dostal mi sie felerny egzemplarz z niejarzacym sie pikselem na srodku ekranu, proba wymiany na sprawny i kontakty z szefostwem kompletnie nic nie daly, nie mowiac juz o zwrocie gotowki - trzeba zawiesc do serwisu, odczekac te dwa tygodnie az cos orzekna - moze wymienia albo powiedza ze taka kropka to nic takiego ! wstawie go do serwisu 1 pazdziernika, ciekawe czy wymienia jak myslicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 z tego co napisales to chyba jest LCD monitor ? LCD zastrzega sobie w umowie 12-16 wypalonych pixli ... tu nic nie wsqrasz... bo sam to podpisales... lub wyraziles zgode poprzez net (pewnie maja jakies regulatory prawne przy zakupach e-sleklep) apropos laski sprzedawcy... i tu sie mylisz... jesli jestes pewny tego co mowisz i potrenujsze troche wiedzy z ksiazkami dotyczacymi gwarancji i rekojmi to sprzedawca nie powinien sprawic wiekszego porblemu... Wlasnie dlatego to u nas dziala ... bo kazdy sie wycofuje zanim sprobuje... odrobine odwagi... Trzeab tez przyjac ze roszczenia od osoby niepelnoletniej nie beda brane pod wieksza uwage.. wiec lepiej w takim przyadu dobrac jakas powaznie wygladajaca osobe ze znajomuych i rodziny ktora "ma gadane" I WYSLAC DO FIRMY... niestety LCD i e-sklepy to juz inna bajka... czegos takiego jak monitor nie kupuje sie przez net... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 To [gluteus maximus] chyba opchnę ten cd-rom już 2 razy mi się zrypał za pierwszym razem mi wymienili na nowy a niedawno temu znowu siadł i mi naprawili.Felerny model i niech szlak trafi te cd-romy LG. Te LG są w ogóle jakieś kijowe. Warczy jak kosiarka do trawy i nie sprawia wrażenia solidnego napędu. Jeśli chodzi o napędy CD i inne nowe to tylko ASUS. Cisza i spokój... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 MichalP [xsrx] chodzi mi o monitor CRT, a dokladnie Samsung SyncMaster 765 MB co do wieku - masz racje im ktos jest starszy tym go powazniej biora, jezeli jeszcze dodatkowo zaopatrzy sie w szacowny garnitur i podjedzie czrna bmwica pod sklep to wymiana gwarantowana ! jezeli chodzi o mnie, to 20 lat juz dawno mi stuknelo a w sklepie rozmawialem prawie z lubiesnikami ale i tak nic nie wskoralem, moze dlatego ze na garnitur bylo za goraco a o BMW moge pomazyc :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 Do tego BMW to mie garnitur tylko dres :D Do tego kolega kafara i sprawa załatwiona :D :D :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 hymm a jakbys sprobowal z monitorem do producenta sie odwolac ? i wyslac tylko pisemko do komputornika ze zawiadomioles producenta o odmowie naprawy? w CRT jest to ewidentna wada ktora przynajmniej powinno sie naprawic.... a przy takim traktowaniu oddac pieniadze... propomnuje formalna droge... list polecony do komputronika zawierajacy w tresci rzadania rekojmi... e-mail raczej odpada.. kopie wyslij do porducenta ... ciezko cos poradzic... wyslij mi na priv szczegoly.. ja przedstwie bratu a on doradzi co robic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turkuć Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 jak bym wpadl tam w dresie i z kumplem kafarem to by dorzucili caly sprzet ktora maja na sklepie plus pieniadze w kasie :) mial bym co wspominac dlugimi latami z kolega kafarem w celi :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 21 Września 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2002 :) zeby tylko tak mozna bylo :))) to by wszystkie serwisy w ciagu najblizszch 48h splonely :)))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...