Goomba Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Mam Slacka10 i nie pamienta ustawień np: alsamixer'a i xgamma... ktoś wie jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klopsik Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 alsactl store Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Co do xgamma, to mozna wywolywac ow programik chocby z pliku .xinitrc lub gdzies ze skryptow startowych swojego wm'a lub w pliku .Xsession, jesli uzywa sie jakiegos display managera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goomba Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Już sam zrobiłem własnie tak jak pisałeś :P I tera mam jeszcze jedno pytanie: Czy jest jakiś program do zmiany ostrości obrazu monitora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigfan Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Raczej nie. Jesli jakosc obrazu znaczaco sie rozni od tej na Windows, to moze trzeba wygenerowac Modeline (czyli znalezc specyfikacje monitora i na kalkulatorach modeline'ow dostepnych na WWW wpisac odpowiednie wartosci). ZTCW ostrosc reguluje sie sprzetowo w samym monitorze a nie wszystkie modele taka regulacje posiadaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...