shafran Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 tydzień temu nagle wyłączył mi sie komp, myślałem że przegrzałem proca ale na szczęście poszedł zasilacz...taki low-endowy za 5 dych mniej więcej, razem z obudową taki sobie 400W "dostałem". teraz mam topowera 450W i nie moge ustawić w moim mobilu 2500+(1.45V) większego mnożnika niż 6 (taki mi rozpoznaje płyta w ustawieniu "normal") (gigabyte 7nnxp)...wcześniej mogłem ustawić max. 200x12.5 przy 1.85V, w ogóle dodatkowym problemem jest że płyta mi nie rozpoznaje tego proca bo automatycznie wrzuca 1200mhz...ale to już miałem od "początku", natomiast to mnie dziwi że po zamianie zasiłki nie moge nagle odpalić kompa po zmianie mnożnika...nawet na wyższych napięciach, ale nie odpala już przy 8... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nereidin Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Moze zasilacz zrobil spiece jakiegos ukladu na plycie glownej przez to nie dziala jak trzeba ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 tydzień temu nagle wyłączył mi sie komp, myślałem że przegrzałem proca ale na szczęście poszedł zasilacz...taki low-endowy za 5 dych mniej więcej, razem z obudową taki sobie 400W "dostałem". teraz mam topowera 450W i nie moge ustawić w moim mobilu 2500+(1.45V) większego mnożnika niż 6 (taki mi rozpoznaje płyta w ustawieniu "normal") (gigabyte 7nnxp)...wcześniej mogłem ustawić max. 200x12.5 przy 1.85V, w ogóle dodatkowym problemem jest że płyta mi nie rozpoznaje tego proca bo automatycznie wrzuca 1200mhz...ale to już miałem od "początku", natomiast to mnie dziwi że po zamianie zasiłki nie moge nagle odpalić kompa po zmianie mnożnika...nawet na wyższych napięciach, ale nie odpala już przy 8... Jaką masz pasktke ?? Nie ceramique przypadkiem ?? Czy zmieniłeś ją po wypadku ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Mobile zawsze defaultowo odpala sie jako 1,2 GHz :) A to że Ci się komp nie odpala to na 90% wina źle założonego radiatora albo pasty jak już twierdził Yotomeczek. Na 9% zasiłka Ci pociągnęła mobo - włóż innego proca i przetestuj. A tak wogóle to ja na Gigabyte'ach sie nie znam. Może poprostu mobo ma już dość? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shafran Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 jest dosyć dziwnym zjawiskiem że nagle poszło :D paste mam arctic silver 5, założoną profesjonalnie oczywiście:D:D szkoda że nie idzie >2500mhz (załącza się backup bios) ale truuudno:D:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...