SoboL_13 Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Sprawa jest prosta.. Chodzi o to by zwiekszyc przewiewnosc obudowy nie uciekajac sie do jej ciecia;) Chodzi mi o zaslepke z dziurkami jakby ktos nie kumal - dobry przyklad: http://www.4max.com.pl/default.asp?g=120&g...21&produkt=1017 Pisalem juz do 4Maxa i nie scaigna mi samych zaslepek :( POMOCY!!;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 21 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2004 Na allegro zjadziesz panele z wiatrakami montowane do zatok 5.25. Wywalisz wentylki i voila. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 ...a może prościej: bierzesz zwykłą zaślepkę, wycinasz wnętrze tak, żeby tylko ramka została i obklejasz siatexem używanym do WTuningu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 albo inaczej - bierzesz zwykla zaslepke (latwo wyzebrac w sklepie komputerowym - daja za free) idziesz do kogos kto ma wiertarke stolowa (mechanik np) i prosisz o wywiercenie tych malych otworkow - reczna tez monz ale to bedzie wymagalo UWAGI :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoboL_13 Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Ej z tym wierceniem to nie glupi pomysl.... Zaslepki mam srebrne (aluminium) ... myslicie ze przy uzyciu wiertarki stolowej dalbym rade zrobic 3 duze ladne otwory (cos ala musketeer ;) ) ... co wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 oczywiscie - tylko wiertlo musi byc ostre :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 on chce duze otwory wywiercic to raczej otwornica bedzie potrzebna ;] a co do wiertla to najlepiej do metalu, wchodzi jak w maslo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A moze zwyczajnie zostaw puste miejsce po zaslepkach i po krzyku. Ja mam tak zrobione i jestem zadowolony. Zobacz jak to wyglada: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarenka Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A wpadlo Ci kiedys dosrodka cosik w stylu np. metalowej srubki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziupo Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 heh ja na tym miejscu wstawilbym wentylatorek [najlepiej jakis podswietlany] i plexe, albo sama plexe :) wiem jak to wyglada w praktyce i mnei sie podoba, ale u mnei nei da rady tego zrobic, poniewaz moja obudowa jest cala pofalowana i to na rozne sposoby :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 @Sarenka: Marne szanse. Mogloby wpasc, gdybys specjalnie wrzucal srubki z nudow do srodka obudowy. Inna sprawa, ze nawet jezeli cos by wpadlo, to spadnie na dol budy, i co najwyzej przyklei sie do PC Subwoofera, przez co jakosc piskow przy starcie kompa (ew dosowskich gier) mocno ucierpi :lol: Sam nie mam 2 boczkow w budzie od jakiegos czasu, nawet lezy w niej troche gratow (srubokrety, 1 euro, kilka srubek przyklejonych do Speakera) i nic sie nie dzieje. Jedyny minus jaki widze w takim rozwiazaniu, to tona kurzu w kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 A wpadlo Ci kiedys dosrodka cosik w stylu np. metalowej srubki?Jedyne co mi tam wpadlo, to bardzo dużo O2 i calkiem sporo roztoczy. To pierwsze bardzo wskazane, a z drugim walcze odkurzajac kompa raz w miesiacu (odkurzaczem). heh ja na tym miejscu wstawilbym wentylatorek [najlepiej jakis podswietlany] i plexe, albo sama plexeMialem tam kiedys ThermalTake'a 80mm (niebieskiego), ale jak sie okazalo nizsze tamperatury mam kiedy go nie ma :idea: A poza tym wieczorem strasznie razil w oczy. Jedyny minus jaki widze w takim rozwiazaniu, to tona kurzu w kompie.Owszem, zbiera sie go o wiele wiecej, ale ze nie potrafie wysiedziec dluzej niz 3 dni bez majstrowania w bebechach, a co za tym idzie czesto zagladam do srodka, wiec jak napisalem wyzej, raz na ok 30 dni wlaczam odkurzacz i po klopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KHOT Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 ...wiercić można, ale ręcznie trzeba być dokładym bardzo... A co do wierteł, to ostatnio w praktikerze widziałem wiertła płaskie i miały spore rozmiary, także nie trzeba od razu posiadać otwornicy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoboL_13 Opublikowano 23 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2004 Rozeznalem troche temat po sklepach i wygalda to teraz tak: Na allegro mozna znalezc jakis bajer Titana do chlodzenia twardzieli - ale za piekne to to nie jest a i malowac na srebrno bym musial (raczej odpada) Pisalem do 4maxa czy nie zalatwili by mi zaslepki z CoolerMastera Centurion 5 (fajne perforowane - czarne) - ale oczywiscie nie mozna ;( - swoja droga jak juz ta bude ktos kupil to jedna zaslepka u niego na pewno lezy nie uzywana (CD) ale znajdz takiego... ;) Dzwonilem do Angela.pl i tam tez niebylo z Centuriona 5, ale koles mowil ze za jakies 2 tygle ma sie pojawic cos takiego tylko ze z Chiefteca (do BXow to ma byc ) - zobaczymy - moze nawet bedzie ciekawe Jak koledzy wyzej pisali z obudowa bez jednej zaslepki - jestem zachycony wynikami (temp na procku spadla mi o 10stopni) narazie tak to wyglada - ale raczej tego tak nie zostawie - psuje generalne wrazenie troche... Zostaje wiercenie i tego chyba bede sie trzymal (jedna zalepke mozna poswiecic :) ) - tu dzieki za wskazowki - pojde do blacharza i zobaczymy co ten mi zaspiewa ;) POZDRAWIAM!;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morgan Opublikowano 2 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2004 SoboL_13 - czekamy na efekty, czy cos zdzialales w sprawie tej zaslepki, bo napewno nie tylko mnie to zainteresowalo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoboL_13 Opublikowano 5 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2004 Znalazlem tymczasowe rozwiazanie ;) Komp u mnie stoi na biurku tak ze widze jego lewa strone (prawa jest od sciany). Wystarczylo scaignac prawy bok - prawie kazda obudowa ma na scianie od plyty glownej dziure (na prawo od plyty glownej )... i dziala super... dokladnie to czego oczekiwalem ... JEST PRZEWIEWNIE! ;) Efekt jest fajny bo komp wyglada na kompletny - wszsytkie zaslepki i widoczne elementy obudowy na miejscu.. Fakt faktem ze jest to tymczasowa sprawa, wiec poszukiwan ciag dalszy....;) Znowu meczylem sprzedawcow w sklepie o te zaslepki z CM Centuron5 - ale okazuje sie ze CM nie sprowadza i nie bedzie sporwadzal czesci zamiennych do obudow (ZULE!) ;/ Jest jeszcze jedna opcja - kupilem sobie przeslony na duze glosniki - przeslony z metalowej siatki - chcialem z nich uformowac zaslepke. Mialo byc fajnie, ale siatka okazala sie dosc twarda i przy takich ewolucjach na dodatek farba sie kruszy z niej. Moze cos mi z tego wyjdzie...ale narazie efekty mizerne ;) Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...