Skocz do zawartości
fisher_nh

Dziwna sprawa

Rekomendowane odpowiedzi

procesor mam amd 1,7 jeszcze nie krecilem :) chłodzenie arctic cooling copper silent TC rev 2 i teraz taki motyw zwarłem druciki przy termistorze żeby miec max obroty teraz mam 3245 i tak jak zrobiłem taki zabieg to po właczeniu windowsa temp była 18,5 po 5 godzinnym pracowaniu max wynosiła 25 dzisaj rano wszystko elegancko temperaturki małe a tu nagle po południu patrze 34 teraz juz mam 39 :/

cos nie tak , myśle że cos sie tam podziało i radiator nie odprowadza prawidłowo ciepełka ponieważ jak mierzyłem wczoraj temp. na swojej płycie (nf7) to miałem gdzies 25 na cpu 20 na NB a dzisiaj popołudniu patrze 34 na cpu na NB nie całe 20 ,dotykam radiatora i nie jest taki ciepły jaki powinien być przy takiej temperaturze ( jak wiadomo w plytach nf7 NB jest chłodzony powietrzem wydzielanym przez radiator )

i teraz pytanie co sie mogło stać ??

pasta to taka co była w zestawie czyli siliconowe gowno , w planach jest zakup ocz 5 ultra srebrna i wyszlifowanie radiatorka .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze to nie je temp nb tylko powietrza w obudowie. po 2 w te 39 nawet na max obrotach nie wierze. a na normalnych obrotach (atuomatycznie regulowanych) miales 25... to jest nie-mo-zli-we...

takich temp nie maja ludzie na wc z suszara na chlodnicy a ty masz na tym gownianym articu. albo ty nas albo abit ciebie robi w h...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logan"]po pierwsze to nie je temp nb tylko powietrza w obudowie. po 2 w te 39 nawet na max obrotach nie wierze. a na normalnych obrotach (atuomatycznie regulowanych) miales 25... to jest nie-mo-zli-we...

takich temp nie maja ludzie na wc z suszara na chlodnicy a ty masz na tym gownianym articu. albo ty nas albo abit ciebie robi w h...

zle zrozumiales na maxymalnych obrotach miałem 25 C caly czas mowie o maxymalnych obrotach , jak miałem automatyczna regulacje to wtedy miałem koło 37 C pamietaj ze procka nie podkrecałem , jak nie wierzysz nie wiem czy mam jeszcze obrazek na kompie ale wyslalem koledze podaj maila to Ci wysle .

A z temp. NB to masz racje ale ta temperatura głownie pochodzi z radiatora z procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To calkiem mozliwe ze mial 25C skoro proca nie krecil. Mysle jednak ze powinienes wgrac nowy bios i sprawdzic jak wtedy temperatory sie maja. Uwazam ze masz powazne przeklamanie na plycie. Wiadomo ze abit w poprzednich wersjach biosu majstrowal przy temp....

Wgraj nowy bios i powiedz co z temp.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem czemu nie potraficie uwierzyć , przed ustawieniem wiatraczka na max obroty , obroty regulowały sie na poziomie 600-700 temperatura wtedy była koło 37 jakos tak . Uważacie że nie możliwa jest temp 25-28 przy 3245 obrotach ?? teraz siedze 2,5 godziny i mam 28 stopni . A wczoraj to pewnie cos sie z pastą podziało dlatego jakies wysokie temp. mi pokazywał wg Was normalne nie wiem moze ja sie myle, ale wg mnie to pasta wkońcu siliconowe shit .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o0 albo masz syberie w domu, albo czujnik temp. jest ułomny. 18* na starcie systemu?! Jak w pokoju pewnie masz ~22*. I to jeszcze na gumie do żucia... Ja stawiam na to, że czujnikowi cuś odbiło... Weź zmierz termometrem temp. radiatora, bo mi sie wierzyc nie chce...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wczoraj zrobilem update bioska i rzeczywiscie temperaturka skoczyla do rzedu trzydziestu kilku stopni, teraz komp chodzi 16 min a temp 21,5 * a w pokoju temp mam duzo nizsza niż ~22* poniewarz mam własną teorie że jak jest zimniej to sie lepiej wysypiam:) i okno mam uchylone a komp jest blisko okna , buda jest zimna rzecz jasna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi