Noks Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 witam mam Radeona 9600xt z defaultowym chlodzeniem, ale mam zamiar wziac sie za krecenie tej karty i potrzebuje zdjac stare chlodzenie i zalozyc nowy radiator od celerona 700, tyle ze mam problem z jego zalozeniem poniewaz dziurki od starego chlodzenia nijak nie pokrywaja sie z radiatorem, wiec chcialbym go przylepic na jakiejs TASMIE/PASCIE z klejem przewodzacej dobrze cieplo ale tak zeby pozniej jakby co mozna bylo bezproblemowo, bez zadnych sladow zdjac ten radiator z gpu. Macie na to jakis pomysl?? bardzo, ale to bardzo dziekuje za odpowiedzi :) Pozdrawiam Noks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Możesz wywiercić taki dziurki żeby pasowało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noks Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 Możesz wywiercić taki dziurki żeby pasowało :)eee lepiej nie :DD jakies inne powazne propozycje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 24 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2004 dlaczego ludzie nie takie żeczy wieszali a ja bym się obawiał że radiator ci się odkleji pod wpływem cięzaru wiec wolał bym wywiercić dziurki a jak nie to sposobu żeby sład nie został to jakoś nie widze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noks Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 nie, nie, nie, wiercenie odpada :) to sa jakies pasty/tasmy takie ktorych szukam ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Ale wywiercić nie w karcie :wink: tylko w radiatorze :D ... ja chcesz na stałe ale pewnie to klej, ja osobiście używam zalman adhesive i trzyma na "wieki". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pałeł Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 klej odpada jeśli ma bezproblemowo beż żadnych sładów zdiąć ten radiatorek z gpu tylko wiercenie radiatora wchodzi w gre a to przecierz nic trudnego i napewno ci nie spadnie tak jak mi swego czasu z pamieci na grafie a przyklejony był na zwykła taśme podwójną a RADIATOR NA RDZENIU PEWNIE CIĘŻSZY JEST Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 może wiertatki nie ma :> , klej odpada bo jak sie karta zepsuje albo co to trzeba przecież zamontować oryginalne chłodzenie, taśma raczej nie utrzyma radiatora z celerona, pozostaje wiercenie :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_TVS Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Tylko uwaga bo mi podczas wiercenia złamały się dwa wiertła i gwintownik i w radiatroze zostały :) Więc nic na siłe... :P Można by też przymocować radiator np. w taki sposób że między finy wkładasz drut i dookoła karty nim lecisz i tak jakoś zawiązujesz czy coś takiego... Ja teraz akurat mam takie coś do czasu aż nowe wiertła kupie... i trzyma sie nawet spoko i mocno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 Ja owinąłem drutem takie wypaaaaaaśne radiatory na pamięci w GF2 MX400 ale mi sie karta skabaciła i poszła na gwarancje i musiałem ściągnać, ale powiem ci że trzymało się cudownie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Noks Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 dobra, powiem jasno nie mam zamiaru bawic sie w wiercenie otworow w karcie/radiatorze nie mam rowniez zamiaru owijac karte drutem chcialbym natomiast przykleic radiator na gpu tasma z klejem tak zeby trzymalo, a zarazem zebym mogl pozniej zdjac bede bardzo wdzieczny za pomoc [/google] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 jak ty masz zamiar tasma przykleic taki ciezar? tasma odpada, klej by pewnie starczył ale chcesz odkleić później więc... kup sobie ati silencera alboc cuś :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...