Skocz do zawartości
Noks

pasta/tasma z klejem...

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam Radeona 9600xt z defaultowym chlodzeniem, ale mam zamiar wziac sie za krecenie tej karty i potrzebuje zdjac stare chlodzenie i zalozyc nowy radiator od celerona 700, tyle ze mam problem z jego zalozeniem poniewaz dziurki od starego chlodzenia nijak nie pokrywaja sie z radiatorem, wiec chcialbym go przylepic na jakiejs TASMIE/PASCIE z klejem przewodzacej dobrze cieplo ale tak zeby pozniej jakby co mozna bylo bezproblemowo, bez zadnych sladow zdjac ten radiator z gpu. Macie na to jakis pomysl??

bardzo, ale to bardzo dziekuje za odpowiedzi :)

Pozdrawiam

Noks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klej odpada jeśli ma bezproblemowo beż żadnych sładów zdiąć ten radiatorek z gpu

tylko wiercenie radiatora wchodzi w gre a to przecierz nic trudnego i napewno ci nie spadnie tak jak mi swego czasu z pamieci na grafie a przyklejony był na zwykła taśme podwójną a RADIATOR NA RDZENIU PEWNIE CIĘŻSZY JEST

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko uwaga bo mi podczas wiercenia złamały się dwa wiertła i gwintownik i w radiatroze zostały :) Więc nic na siłe... :P

Można by też przymocować radiator np. w taki sposób że między finy wkładasz drut i dookoła karty nim lecisz i tak jakoś zawiązujesz czy coś takiego...

Ja teraz akurat mam takie coś do czasu aż nowe wiertła kupie... i trzyma sie nawet spoko i mocno :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, powiem jasno

nie mam zamiaru bawic sie w wiercenie otworow w karcie/radiatorze

nie mam rowniez zamiaru owijac karte drutem

chcialbym natomiast przykleic radiator na gpu tasma z klejem tak zeby trzymalo, a zarazem zebym mogl pozniej zdjac

bede bardzo wdzieczny za pomoc

[/google]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi