misiek_06 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Witam, mam problem z nowym dyskiem 160Gb maxtor sata.Otóż znikają mi wszystkie dane wraz z partycjami.Dysk jest nowy(2dni) na gwarancji.A więc tak instaluje stery do saty,zakładam partycje systemowa C(10GB)format,intaluje winde xp a nastepnie zakladam pozostale 3(po okolo 48GB) partycje PM format.Wszystko OK zgrywam dane,w trakcie jest przezemnie kilka razy uruchamiany ponownie i wszystko gra super.Jednak gdy komp zostaje wylaczony i uruchomiony po okolo 3-4 godz. komp nie wstaje,wiec probuje wszystko na nowo a wiec musze na nowo zapodac stery sata(dysk jest pusty)....................itd.Robilem juz tak 3 razy i ciagle to samo po dluzszym postoju kompa sie nie da uruchomic a dysk pozostaje pusty.Prosze o porady czy to wina dysku czy cos innego.Z gory dzieki za pomoc. PS>do tej pory mialem 40Gb tez maxtora(i teraz na nowy podpiety) podlaczony poprzez sata i zero problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st551 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Sprawdz dysk na innym kompie, jesli to samo to kierunek serwis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 A może spróbuj założyć partycje normalnie, - partycję systemową instalatorem windowsa, a pozostałe 'zarządzanie komputerem/zarządzanie dyskami' pod windowsem. UPD: Oczywiście po instalacji windy pierwsze co musisz zrobić to zainstalować SP1 - obsługa dysków >137 GB i dopiro wtedy bawić się partycjami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elgreen Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Może to być wina PM. Spróbuj jak radzi Paszczu... Ja tak zrobiłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek_06 Opublikowano 26 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2004 rzeczywiscie byla to wina PM zrobilem tak radzil 'Paszczu' i wszystko OK wielki dzieki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...