marcellus Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 No chyba, ze sa jakies plyty... ale nie widzialem. Tak tez pytanie ciagle takie same. Czy ktos moze mi powiedziec dlaczego tak jest? :roll: Mam nadzieje, ze nowsze plyty beda mialy chociaz jeden slot PCI... mam kurde Audigy2 i zal by go bylo uplynniac przy upgrade. I jeszcze dolacze pytanie odnosnie nforce 4. Kiedy w przyblizeniu uwazacie, ze pojawia sie na rynku plyty z tym chipstem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noe9 Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Po pierwsze PCI-X to 64 bitowy standard kart rozszerzeń dla serwerów i stacji roboczych (taktowany od 33-133MHZ) jest zgodny w dół z większością urzadzeń PCI (33mhz) i można go spotkać w płytach pod Xeonyi pod dwa (i więcej) Opterony np Iwill DK8N albo Tyan Thunder K8W; Tobie natomiast chodzi o standard PCI-Express (PCI-E) który ze zwykłymi PCI jest zupełnie niezgodny; narazie nie ma na rynku płyt pod amd zgodnym z nim z tego powodu że dopiero od kilku dni są dostępne chipsety dla AMD obsługujące go (np nf4; nowy chipset via i sis-a) faktem jest ze poza nielicznymi kartami graficznymi nie ma urządzeń wykorzystujących ten slot płyt można się spodziewać w listopadzie; aczkolwiek u nas może to i do grudnia potrwać; przy czym będą to płyty tylko pod AMD64 (socked 754;939;940) natomiast nigdy nie będzie płyt pod Socked A i PCI-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 25 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2004 Po pierwsze PCI-X to 64 bitowy (...)fakt ;) Chodzilo mi o PCI-E, ale oczywiscie gdzie ja mam glowe jak to pisalem :roll: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...