Skocz do zawartości
Oort

jakie sieciowki wytrzymaja 160 fsb?

Rekomendowane odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Ludzie - co Wy piszecie? ŻADNA SIECIÓWKA NIE WYTRZYMA 150MHz. Ja wytrzyma trochę ponad 40MHz to już jest super...

Widziałeś ostatnio screan który zamieściłem przy magistrali 195Mhz ??(na mojej płycie która ma dzielnik 1/4) Myślisz, że z jakiego kompa pisałem wtedy na tym forum - właśnie z tego, a net przecież mam z sieci LAN więc przez sieciówke która działała idealnie. Karta jest z firm Micronet na Realtek'u. (cena ok.70zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Ludzie - co Wy piszecie? ŻADNA SIECIÓWKA NIE WYTRZYMA 150MHz. Ja wytrzyma trochę ponad 40MHz to już jest super...

Widziałeś ostatnio screan który zamieściłem przy magistrali 195Mhz ??(na mojej płycie która ma dzielnik 1/4) Myślisz, że z jakiego kompa pisałem wtedy na tym forum - właśnie z tego, a net przecież mam z sieci LAN więc przez sieciówke która działała idealnie. Karta jest z firm Micronet na Realtek'u. (cena ok.70zł)
Niezrozumiałeś o co mu chodziło... o to ze sieciówka nie wyciągnie nigdy nawet na 100mhz!!! Hehe zle był napisany TOPIC!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam nadzieję, że Ty sobie żartujesz (czty. jaja robisz z nudów)

my tu piszemy o FSB, a Ty mówisz o PCI :wink:

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj realtek chodzi lekko z fsb=190Mhz.

Czyli tak jak mój (pisałem wcześniej).

Mam w serwerze jakąś sieciówke za 30zł (też na Realteku z firmy Planet - po burzy trzeba było szybko zmienić dlatego taka) wymontuje ją i sprawdze ile wyciąne na niej (FSB).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm Rafał chyba jednak miał rację  8) 

spidreman i wizard powinni podac jakie mają PCI, bo chyba u nich włącza się dzielnik 1/5

czy może się mylę ??

U mnie może też się włącza 1/5 ?? Przecież ostatnio debatowaliśmy nad tym i swierdziliśmy że Via 266A nie ma 1/5 !!!! (a jednak działało na 190Mhz - FSB)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tom.O przeczytaj dokładnie to co napisałem

czy mówiłem o Tobie ?! doskonale wiem jakie dzielniki ma Via KT 266(nawet Rafałowi zwróciłem na to uwagę)

ale wizard i spiderman mają Via KT 333, który to chipset dysponuje dzielnikiem 1/5, czyż nie ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...