radoskur Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Witam, czy jest jakiś program którym można podkręcić wiatraczek? Chodzi o to żeby np. zamiast 100% prędkości obrotowej podkręcić go do 120%. Po długim katowaniu procek dochodzi do 60 stopni i wyje mi płyta (Abit Nf7-S v 2.0 - mam ustawiony alaram jak przekroczy 60 stopni) Lub może jest jakiś inny sposób (oprócz wymiany chłodzenia i amniejszenia częstotliwości taktowania procka). Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 Widocznie masz za słaby radiator który słabo odprowadza ciepło. Wiec możesz wymienić sam wiatrak ale może to nie dać jakiś wielkich efektów. A czemu nie chcesz wymienić całego coolera ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radoskur Opublikowano 27 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2004 kasy mało... i nie wiem komu bym tego co mam sprzedał, mam miedziaka TITANa z regulacją obrotów i procka Athlona XP-M 2500 (1833Mhz) puszczonego na 2300Mhz (11.5 x 200 przy 1.8V) Procek jest posmarowany Arctic Silver 5 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dayus Opublikowano 28 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2004 Na allegro wystaw, moze ktos wezmie. A moze na karte dasz tego swojego Titana,a dla siebie sprawisz jakiegos Pentagrama,albo moze WR4 i szlifowanie. Softowo, raczej sie nie da,ale jakbys rozebral kompa, to zamist wentyl podlaczyc do plyty glownej,mozesz prosto do molexa z kompa. Te 2 kabelki co z we wtyczce od wentyla po zewnetrznych stronach podlaczas do -12V i drugi kabel ez do -12V, co razem da 24V, mzoe dlugo wentyl nie pochodzic,ale bedzie lpesze choledzenie. Albo do -12 i -5 = 17V tak chyab bedzie optymalnie. gdzies na forum sa opisane kolory kabli i napeicia jakie w nich panuja. Po lookaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...