crackers Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Taki topic, bo już sam nie wiem, co napisać... Otóż wczoraj zacząłem się bawić pinami na procku. Przypomnę, że mam Tulipanka 1G. Niestety na swojej płycie (ASUS TUV4X) nie mam regulacji Vcore... :evil: Dlatego też połączyłem sobie piny VID1 i VID2, no i uzyskałem napięcie równe 1,7 v. Na prawie 1,5 chodzi. Lecz, jak sprawdziłem w datashicie można zwiększyć napięcie, ale do tego trzeba uciąć jedną nóżkę, mianowicie VID 2 i podłączyć pod Vss VID3. Po takiej kombinacji napięcie spadło do 1,0 v wrrr.... :evil: :evil: :evil: Strasznie byłem na siebie wściekły, tymbardziej, że podczas prostowania nóżki VID2... złamała się ona... :cry: Byłem dosłownie bezradny... heh... No... ale, pomyślałem, trzeba sobie jakoś radzić. Wyprostowałem nóżkę VID2 i posmarowałem czubek pinu klejem ELECTRON 40AC (który kupiłem przez pomyłkę razem z Arctic Silver'em), przystawiłem go do miejsca złamania, potrzymałem tak z 10-15 min., a następnie leciutko maznąłem dookoła klejonej częsci Super Glue (tylko na druciku, tak żeby nie dotkęło powierzchni spodniej procesora). Po ok. godzinie wydało mi się, że można już zacząć przywracanie kompa do dawnej postaci. A więc połączyłem piny VID1 i VID2 druckiem miedzianym, włożyłem proca, wiatrak RAM, zasilacz... aż komp był przynajmniej z zewnątrz jak wcześniej :D Odpalam... i nic... Myślałem, że to koniec! Jednak tym razem zapomniałem podłączyć kabel zasilający :) Jak już go dołączyłem, ujrzałem na ekranie napis: "GeForce2 MX400 64MB BIOS" czy jakoś tak :) Teraz już wszystko było jak dawniej: 1,5GHz, 1,7 v, CAS2 itp. Dowiodło to, że Intel nas oszukuje i że nie można być pewnym tego, co oni gwarantują. Za taką plamę czętnie bym coś napisał temu panu, co zrobił tego datashita, ale pomyślałem, że szkoda mi było klawiatury. :D Jeśli macie podobny problem, to napiszcie, możę razem coś uskutecznimy, aby przecowdziałać takim oszustwom. P.S. Nie napisłem, że stosowałem jeszcze w tym czasie ok. 15 innych modów Vcore, ale nie opisywałem ich, gdyż żaden nie chciał działać, a tamten okazał się być chyba najbardziej dramatyczny :) Czekam na komentarze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 A tak przy okazji, to czy widzieliście kiedyś dłauższego posta na tym forum, bo ja nie... no... chyba, że go uważnie nie oglądnąłem :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Taki topic, bo już sam nie wiem, co napisać... Otóż wczoraj zacząłem się bawić pinami na procku. Przypomnę, że mam Tulipanka 1G. Niestety na swojej płycie (ASUS TUV4X) nie mam regulacji Vcore... :evil: Dlatego też połączyłem sobie piny VID1 i VID2, no i uzyskałem napięcie równe 1,7 v. Na prawie 1,5 chodzi. Lecz, jak sprawdziłem w datashicie można zwiększyć napięcie, ale do tego trzeba uciąć jedną nóżkę, mianowicie VID 2 i podłączyć pod Vss VID3. Po takiej kombinacji napięcie spadło do 1,0 v wrrr.... :evil: :evil: :evil: Strasznie byłem na siebie wściekły, tymbardziej, że podczas prostowania nóżki VID2... złamała się ona... :cry: Byłem dosłownie bezradny... heh... No... ale, pomyślałem, trzeba sobie jakoś radzić. Wyprostowałem nóżkę VID2 i posmarowałem czubek pinu klejem ELECTRON 40AC (który kupiłem przez pomyłkę razem z Arctic Silver'em), przystawiłem go do miejsca złamania, potrzymałem tak z 10-15 min., a następnie leciutko maznąłem dookoła klejonej częsci Super Glue (tylko na druciku, tak żeby nie dotkęło powierzchni spodniej procesora). Po ok. godzinie wydało mi się, że można już zacząć przywracanie kompa do dawnej postaci. A więc połączyłem piny VID1 i VID2 druckiem miedzianym, włożyłem proca, wiatrak RAM, zasilacz... aż komp był przynajmniej z zewnątrz jak wcześniej :D Odpalam... i nic... Myślałem, że to koniec! Jednak tym razem zapomniałem podłączyć kabel zasilający :) Jak już go dołączyłem, ujrzałem na ekranie napis: "GeForce2 MX400 64MB BIOS" czy jakoś tak :) Teraz już wszystko było jak dawniej: 1,5GHz, 1,7 v, CAS2 itp. Dowiodło to, że Intel nas oszukuje i że nie można być pewnym tego, co oni gwarantują. Za taką plamę czętnie bym coś napisał temu panu, co zrobił tego datashita, ale pomyślałem, że szkoda mi było klawiatury. :D Jeśli macie podobny problem, to napiszcie, możę razem coś uskutecznimy, aby przecowdziałać takim oszustwom. P.S. Nie napisłem, że stosowałem jeszcze w tym czasie ok. 15 innych modów Vcore, ale nie opisywałem ich, gdyż żaden nie chciał działać, a tamten okazał się być chyba najbardziej dramatyczny :) Czekam na komentarze. No przewalone miales :P A wystarczy tylko plyta z regulacja napiecia :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 no tak ale nie wiem czy ja nieuwaznie czytalem czy jestem tak tepy ale naprawde nei wiem oi co ci chodzi znacz sie o co pytasz no fakt historyjka fajna, ale o co ty pytasz dokladnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crackers Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Chodziło bardziej o to, żebyście się wypowiedzieli, jeśli mieliście podobną sytuację... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 bez RAIDU to Epox 8KHA+ narazie najlepsza plytka pod AMD bije na glowe wszytskie plyty na kt333 i na boskie mozliwosci oc Duzo wieksze niz podane przez DJa MSI. A jak z Raidem to Epox 8K3A+ . DJ najwiecej mozliwosci oc z plyt na kt333 ma Epox 8k3a+ a nie zaden MSI co nie znaczy z MSI to zle plty sa bardzo dobre ale Epoxy sa lepsze! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaczy Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 bez RAIDU to Epox 8KHA+ narazie najlepsza plytka pod AMD bije na glowe wszytskie plyty na kt333 i na boskie mozliwosci oc Duzo wieksze niz podane przez DJa MSI. A jak z Raidem to Epox 8K3A+ . DJ najwiecej mozliwosci oc z plyt na kt333 ma Epox 8k3a+ a nie zaden MSI co nie znaczy z MSI to zle plty sa bardzo dobre ale Epoxy sa lepsze!Chyba coś nie na temat napisałeś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 bez RAIDU to Epox 8KHA+ narazie najlepsza plytka pod AMD bije na glowe wszytskie plyty na kt333 i na boskie mozliwosci oc Duzo wieksze niz podane przez DJa MSI. A jak z Raidem to Epox 8K3A+ . DJ najwiecej mozliwosci oc z plyt na kt333 ma Epox 8k3a+ a nie zaden MSI co nie znaczy z MSI to zle plty sa bardzo dobre ale Epoxy sa lepsze!Ej mistrzu co Ty za przeproszeniem pierd..... ? Po pierwsze nie na temat a po drugie to na co drugim topicu juz o swojej plycie wypisujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Kwietnia 2002 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2002 sorks odpowiadalem na raz na kilka topicow i mi sie okna pomylily soryyyyyyy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...