Buziak Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Jesli chodzi o tryb bez AA czyli NORMAL, to GF moze byc szybszy, tak samo jak jego mocniejszy brat 6800U w porownaniu z X800 XT PE ;) Ale w AA sytuacja sie odwarca na korzysc ATi, jak dlamnie 1.000 zl to duzo i jak X800SE nie da sie z modowac a w AA ma lepsze osiagi jak GF to napewno nie dal bym podobnej kwoty na karte, ktora z "bajerkami" chodzi wolniej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domell Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Oki... Chodziło mi o to że GF jest ogólnie zdecydowanie lepszą kartą -NORMAL + AA/AF-I tylko zwolennicy ATI chyba tego nie widzą....GF6800 jest szybszy niż radekx800se tak jak radek x800xt pe jest szybszy niż GF6800U.... Odnośnie NIBY wyższej wydajności w trybie AA.. Serious Sam:SE---We wszystkich testach wygrywa GF.. Codecreatures---w 3 wygrywa GF i w 3 radek..czyli ogólnie remis... UT2003---Radek Unreal2---3-3 Tomb Raider--5-1 dla GF(co jest o tyle istotne że w tej grze ogólnie lepiej radziły sobie karty ATI) FAR CRY---w 3 wygrywa GF, 2 radek i w jednym łeb w łeb...czyli ogólnie, minimalnie ale jednak GF Call Of Duty---6-0 dla GF HL2---1 GF 1 radek i 1 remis.... DOOM3-- GF 5-1 RTCW---6-0 dla GF Q3---4-2 dla radka... Giery takie jak SPLINTER CELL i HALO są testowane bez AA...Ale tutaj GF także zdecydowanie wyprzedza radka... Tak że niewiem na jakiej podstawie twierdzicie że radek ma wyższą wydajność w trybie z AA/AF.... Chodzi mi oczywiście o porównanie GF6800NU i RadkaX800SE bo to że radekx800xt pe wyprzedza z aktywnym aa/af GF6800U to wiem.... Aha-zauważcie że Radek wyprzedza GF w wiekszości testów z AA w rozdz. 1600x1200(choc nie zawsze) co w tym przypadku jest w większości zasługą wiekszej ilości pamieci na radeonie niż wiekszą wydajnościa... PS.Jak to zobaczyłem to się uśmiałem..Oto cena Radka x800SE w jednym z zagranicznych sklepów internetowych.. http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-431&depa=0 HAHAHA...Czyli w Polsce conajmniej 1500-1600 zeta.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 PS.Jak to zobaczyłem to się uśmiałem..Oto cena Radka x800SE w jednym z zagranicznych sklepów internetowych.. http://www.newegg.com/app/ViewProductDesc....-102-431&depa=0 HAHAHA...Czyli w Polsce conajmniej 1500-1600 zeta.... Przeciez ta karta to w zasadzie podkrecony 9800XT. Cena chyba za wysoka za osmio potokowa karte. U konkurencji mozna znalezc 16 potokowca w takiej cenie. Chyba komus sie cos pomylilo aby taka cene za 8-potokwca dawac. Chyba ze odrazu dostanie sie gwaracje na odblokowanie dodatkowych potokow. Wystarczy aby dala sie odblokowac na 12-potokowca i mozna sie zgodzic na ta cene ale w przeciwnym wypadku nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miravo Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 W tym pojedynku głównie chodzi o politykę firm... NVIDIA wypuściła tanią serię GF 6800NU(12p, 5 vp) z 128 Mb pamięci GDDR1 taktowanej z prędkością 700MHz i rdzeń 325MHz głównie dla nas - użytkowników (można dostać za ok. 1300zł), która doskonale radzi sobie we wszystkich grach na wysokich detalach... Natomiast ATI wypuściło kartę X800SE (8 potoków, 6 vp) z 256 Mb pamięci GDDR3 taktowanej z zegarem 800MHz, która będzie prawdopodobnie w cenie ok. 1500zł.... I tu wynikają różnicę, GF będzie przegrywał w wyższych rozdzielczościach i z AA&AF z powodu 128MB pamięci, jednak ogólnie GF jest ciekawszą propozycję i lepiej kupić GF (ze względu na nowszą technologię i wydajność) + dokupić kość ramu, cena wyjdzie podobna, a GF (który prawdopodobnie się zmoduje) nie będzie dusił się z powodu braku pamięci 8) Chyba, że te Radki będą się ładnie modować :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
letrev Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 ja jakos nigdy nie bawie sie w granie w gierki na 1600x1200 wiec GF jest dla mnie jedynym slusznym rozwiazaniem . . . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...