noe9 Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=2258 pierwszy teścik na beta-płycie głównej i beta driverach... ale wyniki przyzowite... 2x6600GT może być niezłym konfigiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 D III 1600x1200 AAx4 - 66fps - grrrr :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Ciekawe, jak będzie wyglądało to "SLI" u ATI ? Bo niby ma być 50% wzrost, co rozumiem jako wzrost klatek na sek. *2. No ale zobaczymy. W każdym razie gdyby tak było, to SLI się będzie chowało porównując do tej nowej technologii ATI... ale zobaczymy - bo jak zwykle wszystko ładnie wygląda na papierze, zanim tego w życie nie wprowadzą, dopiero wtedy się przekonamy, jaka to prawda z tą technologią ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Bo niby ma być 50% wzrost, co rozumiem jako wzrost klatek na sek. *2.Chyba raczej jako 1/2... *2 oznaczałoby 100% wzrostu :) A co do 2x6600GT, to nie radzi sobie z pojedynczym 6800GT, więc w tej chwili jest zbyt drogie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Johnny Krawężnik Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 UPS... przepraszam, fakt :oops: A to lipa, myślałem, że ma być 100% wzrostu :) Nie rozumiem w takim razie, po co ładować 2*tyle samo kasy za dwie takie same karty i mieć tylko 1/2wzrostu "mocy"? No ale może nie dane mi jest zrozumieć ;) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 UPS... przepraszam, fakt :oops: A to lipa, myślałem, że ma być 100% wzrostu :) Nie rozumiem w takim razie, po co ładować 2*tyle samo kasy za dwie takie same karty i mieć tylko 1/2wzrostu "mocy"? No ale może nie dane mi jest zrozumieć ;) :wink:po to ze jak juz masz niby najmocniejszą karte na rynku a chcialbys jeszcze szybciej i nie masz co zrobic z pieniedzmi to kupuejsz se jeszcze jedno i masz 150% mocy normalnego gf-a :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Strasznie to szybkie. Chyba dopiero karty przyszłej generacji będą osiągać takie wyniki jak teraz GF w sli. Szkoda że nie mam kasy bo bym sobie coś takiego kupił. Ja nie widze wzrostu 50% tylko ponad 70%. A w FarCry jest ponad 100%. Podoba mi sie to SLI. Teraz w segmencie dla entuzjastów ATI raczej nie masz szans :D Moja karta raczkuje wydajnością w porównaniu do tych 6800GT w SLI a co do 6600GT to SLI w tym przypadku to poroniony pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Świder Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Ciekawe jak się będzieć kręcić w SLI ;] Pewnie podwójny przyrost :lol: Oczywiście nVidia nie chce zrobiś jakiejś mega karty, to każde dwie kupować i łączyć naraz :lol: ;]] Ale niestety nie stać na to polaków ;/ ... ciekawe ile osób z tego forum będzie mogło cieszyć się dwoma geforcami naraz... ;] PS. I jeśli 2x6600 gorsze od 1x6800 = cała nVidia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 no może na omegach będzie 160% :lol: Bardzo zacnie wygląda całość, tesh chce :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EmperoR_2001 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ciekawe kto to kupi :lol: Ktoś najprawdę bogaty nie będzie się bawił w komputerki, dorobkiewicz nie ma na to czasu. Więc to jest lol, jeden 6800ultra to zbytek a dwa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OWIES Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Ciekawe kto to kupi :lol:Ktoś komu za wszelką cene będzie zależało na szybkiej grafice. Profesjonalni graficy się ucieszą 2x6800ultra czy coś tam + 2x no niech będzie Xeon i będą mogli szybciej realizować drogie projekty. Kasa szybko się zwróci, wiem co mówie. Oni będa się bawić :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavełek Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 Uważam, że architektura SLI może być przełomem, nawet dla nas - zwykłych użytkowników, ponieważ możemy kupic jedną kartę, a po roku, zamiast sprzedawać i wymieniać, można dokupić drugą taką samą (cena karty do tej pory powinna spaśc ) i cieszyć się zwiększoną wydajnościącytat jednego z userów oc-forum.org Sam na to nie wpadłem a wydaje mi sie to dośc dobrym rozwiazaniem... :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elbios Opublikowano 24 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2004 Uważam, że architektura SLI może być przełomem, nawet dla nas - zwykłych użytkowników, ponieważ możemy kupic jedną kartę, a po roku, zamiast sprzedawać i wymieniać, można dokupić drugą taką samą (cena karty do tej pory powinna spaśc ) i cieszyć się zwiększoną wydajnościącytat jednego z userów oc-forum.org Sam na to nie wpadłem a wydaje mi sie to dośc dobrym rozwiazaniem... :wink: jednak chyba bardziej oplaca sie sprzedanie po jakims czasie 6600gt i kupienie lepszej karty...2x6600 = wieksze rachunki za prad i wiecej wydzielanego ciepla. Z drugiej strony 6600gt swietnie sie kreca a dwie maksymalnie podkrecone 6600gt moga razem przewyzszyc wydajnoscia 6800ultra, ale to by trza sprawdzic :wink: dwa gainwardy 600/1300mhz w sli..... :twisted: Profesjonalni graficy się ucieszą 2x6800ultra czy coś tam + 2x no niech będzie Xeon i będą mogli szybciej realizować drogie projekty. Kasa szybko się zwróci, wiem co mówie. Oni będa się bawićprzeciez profesjonalni graficy nie tworzą na kartach nviidi/ati , a na matroxach itp. :P no ewentualnie quadro nvidii :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...