Skorpion Opublikowano 29 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2004 Witam . Mam takie pytanie czy jak dokupie 256 ramu ddr 266mhz, to zwiekszy to ilosc fpsow w grach?;]Wiem, ze moj procesor jest strasznie malo wydajny, ale nie mam kasy na wymienienie na cos lepszego wiec moze dokupie kosc ramu, zeby grac w te najnowsze gry z wieksza iloscia fpsow, bo teraz to raz jest dobrze a raz sie muli i tak na przemian :( . Co wy o tym sadzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Z 256 ramu to nawet jakbys mial wypasionego kompa ciezko sie gra w nowe gierki :D Po dolozeniu drugiej kostki odczujesz roznice. Podkrec jeszcze troszke swojego radzia :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 Już sama praca na Win prof XP przy 256MB ramu to mordęga, a co dopiero granie. Dokup śmiało drugą kość i zobaczysz różnicę. Aha...kup od razu 400mHz.. różnica cenowa nieznaczna, a póżniej się może bardziej przydać gdybyś chciał modernizować kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 w grach które potrzebują więcej ramu jak 256, powinienieś odczuć wzrots ilości fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 hmmmmmmmm polecacie mi jakies w miare tanie a wydajne kosci ramu ? Moze to pytanie off topic ale czy ten moj procesor strasznie obniza wydajnosc w grach? Jakby mozna bylo to podajdzie w procentach :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 A ktore gry teraz nie potrzebuja :lol: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 30 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2004 hmmm saper? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MICHAAL86 Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 DOKUPIENIE DA ZAWSZE COŚ POPIERAM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 31 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2004 pomysł z ramem jak najbardziej trafiony, o ile podniesiesz wydajność po dolożeniu ramu - o tyle że jak czasem dziala okej a czasem muli to już w tych chwilach mulił nie będzie + jeszcze trochę :P no i ja mam do ciebie pytanie Skorpion - potrzeba było dwa topiki zakladać? :P -> http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=97176 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 a moja plyta glowna pociagnie 400mhz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nitz Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 > a moja plyta glowna pociagnie 400mhz? Nie ale RAM będzie się łatwiej podkręcać, pozatym już chyba nie kupisz nowej na 266MHz. Ja napisze swoje doświadczenia. Gram w Far Cry'a na 800x600 na medium i średnio mam ok 20 fps na tym co w podpisie. Oczywiście są miejsca gdzie idzie pod 40 fps, a jest jedna runda, nie pamiętam która, gdzie jest większe laboratorium i sporo gostków i tam zmniejszenie na low detal nie wiele pomogło i tak miałem ok 10 fps. A co do zmiany na inny procek. Tego Celka opchniesz za ok 200 zł a na allegro P4 2.4 Ghz kupisz za 450 zł. Według mnie się to opłaca i to chyba bardziej niż RAM wymienić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 celafon celafonem - farcry przy 256mb na dowolnym sprzęcie będzie biegał marnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Teraz to ja jestem zmieszany, jak dokupie 256ddr to sadzicie ze na medium w far cry ile bede mial fpsow? Kurde ja juz nie moge nie mam duzo kasy jak kupie ram to i tak juz bedzie szczyt mozliwosci finansowych, to czyli przez ten procesor nie bede mogl plynnie grac w nowe gry? Wezciem nei jakos pocieszcie :D Jak mozecie to napiszcie jak to bedzie z grami jak dokupie ram ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Teraz to ja jestem zmieszany, jak dokupie 256ddr to sadzicie ze na medium w far cry ile bede mial fpsow? Kurde ja juz nie moge nie mam duzo kasy jak kupie ram to i tak juz bedzie szczyt mozliwosci finansowych, to czyli przez ten procesor nie bede mogl plynnie grac w nowe gry? Wezciem nei jakos pocieszcie :D Jak mozecie to napiszcie jak to bedzie z grami jak dokupie ram ........Teraz to ja jestem zmieszany, jak dokupie 256ddr to sadzicie ze na medium w far cry ile bede mial fpsow? Kurde ja juz nie moge nie mam duzo kasy jak kupie ram to i tak juz bedzie szczyt mozliwosci finansowych, to czyli przez ten procesor nie bede mogl plynnie grac w nowe gry? Wezcie mnie jakos pocieszcie :D Jak mozecie to napiszcie jak to bedzie z grami jak dokupie ram ........ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 o ile podniesiesz wydajność po dolożeniu ramu - o tyle że jak czasem dziala okej a czasem muli to już w tych chwilach mulił nie będzie + jeszcze trochę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 Dokup ramu i czas zacząć kręcić sprzęt... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorpion Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 dokupie tylko teraz pytanie jaki ram do mojej plyty glownej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipek Opublikowano 1 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 1 Listopada 2004 dokupie tylko teraz pytanie jaki ram do mojej plyty glownej?Wszystko zależy od tego ile chcesz kasy przeznaczyć na ten cel. Ma być tanio, dobrze, czy drożej i nie tak dobrze, ale prawie 2 w 1? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...